Tovább dagad a Meseország mindenkié című mesekönyv körüli botrány. Most Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere tiltotta be a kerületi, önkormányzati óvodákban az érzékenyítő meséket tartalmazó könyvet.

Utasították őket

Borbély levelet írt az intézmények vezetőinek, hogy az óvodákban nem olvashatnak a könyvből. Az intézményvezetők aztán továbbították az utasítást az óvodai nevelőknek.

FRISS: Újabb 21 magyar halt bele a koronavírusba, eközben ez történik a világban

Ezt mondta az intézményvezető

A hírt a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője erősítette meg a  444-nek, az egyik intézmény óvónője viszont elmondta, nekik eddig sem volt meg ez a mesekönyv. Az önkormányzat egyébként eddig soha nem szólt bele abba, mit olvashatnak fel a gyerekeknek az óvodában, és mit nem.

Meg akarják óvni a gyerekeket

Az önkormányzat azzal indokolta a döntést, hogy „meg kívánják óvni a csepeli gyerekeket”.

Ez is érdekelhet: Razziáztak a rendőrök a népszerű magyar humorista lakásán – Ezt találták nála a zsaruk

Vírusmarketing

A nemrégiben megjelent Meseország mindenkié kisebbségi csoportokhoz tartozó hősöket szerepeltető, kortárs szerzők által írt meséket tartalmaz. A könyvre először akkor irányult komolyabb figyelem, amikor Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa egy Facebook-videóban ledarálta néhány oldalát. Ezután a könyvet elkapkodták a könyvesboltokból.

Orbán is utalt a könyvre

Orbán Viktor miniszterelnök is utalt a könyvre, amikor egy rádióinterjúban arról beszélt, kormánya „türelmes” a homoszexuálisokkal, de „hagyják békén a gyerekeinket”.

Türelmesek a magyarok

Magyarországon vannak jogszabályok, amelyek a homoszexualitásra vonatkoznak, ezek alapját “egy rendkívül toleráns és türelmes megközelítés adja, tehát a magyarok türelmesek ezzel a jelenséggel szemben, sőt a magyarok olyan türelmesek, hogy az ilyen típusú provokatív demonstrációkat is jól viseljük” – fejtette ki.

Hagyják békén a gyerekeinket

“Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: hagyják békén a gyerekeinket” – mondta Orbán Viktor.

Kiemelt kép: 24.hu