A Borkai Zsolt korábbi fideszes győri polgármester bukását okozó videó körüli kavarásban nyakig benne volt a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd. Neki is megvolt a botrányos videó egy pendrive-on, és részt vett egy titkos megbeszélésen a Four Seasons hotelben, ahol összehozta a feltételezett zsarolót és Kubatov Gábor, Fidesz pártigazgató állítólagos embereit.

A nyilvánosságra kerülés előtt 1 évvel

2018 nyarán M. Richárdhoz is eljutott az az elhíresült videó, amelyen Borkai Zsolt korábbi győri fideszes polgármester volt látható egy adriai luxusjachton – értesült a Hvg.hu. A felvétel egy évvel később került nyilvánosságra, az önkormányzati kampány hajrájában és óriási botrányt okozott. Ki is az az M. Richárd? Klikkelj ide!

Megszerzett tanúvallomás

A portál azt írja, hogy a minap négy év fogházra ítélt M. Richárdot tanúként hallgatták ki az ügyben, a hírportál meg is szerezte a tanúvallomást. Ebből kiderült, hogy a rendőrök először is arra voltak kíváncsiak, hogy M. Richárd ismeri-e a győri születésű, de Budapesten élő F. Gábort, aki a Borkai-ügy egyik kulcsfigurája – a gyanú szerint hozzá kerültek a felvételek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jól ismerte a kulcsembert

A történet innentől kezdve meglehetősen szövevényes, de a lényege az, hogy a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd jól ismerte a Borkai-zsarolás kulcsemberét, bizonyos F. Gábort.

Az asszony barátnője készítette a videót

A videót F. Gábor feleségének egyik barátnője készítette, majd megmutatta F. Gábornak, innentől kezdve sokfelé felbukkant a videó.

Egy diósdi férfinek 10 milliót fizettek

Korábban írtunk arról, hogy az egyik szál a Budapest melletti Diósdra vezetett, ahol egy Busa gúnynevű embernek fizettek 10 milliót a felvételért.

Alsónadrág nélkül az ügyvéd

Az ügyet állítólag az a Rákosfalvy nevű ügyvéd intézte, aki szintén aktus közben látszik az adriai hajón készült botrányos felvételen és a korábbi hírek szerint kifejezetten jó kapcsolatban volt Borkaival, ő szerezte meg a győri kaszinók koncesszióját.

Stadionok biztonságát védik

M. Richárd és F. Gábor viszonya időközben megromlott és M. Richárdot megkérte egy bizonyos Tóth Csaba arra, hogy hozza össze őt F. Gáborral. Érdemes tudni, hogy lapértesülések szerint Tóth Csaba a fideszes Kubatov Gábor ismerettségi körébe tartozik, hiszen több stadion biztosítását az ő cége végzi.

Találkozó a luxusszállodában

M. Richárd összehozta a feleket egy titkos megbeszélésre a Four Seasons szállodába, de F. Gáborék nem adták át a felvételt, nem álltak el állítólag a zsarolástól.

Nem adták a videót

A videó végül kipattant, Borkai Zsolt megbukott, a botrány megrengette a 2019-es önkormányzati választásokat. Később Tarlós István korábbi főpolgármester is úgy nyilatkozott erről, hogy az ő újraválasztásának sem használt.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: Borkai Zsolt és a botrányos videó – BPK-montázs