Budapest díszpolgára címet adományozná Tarlós Istvánnak a Fővárosi Közgyűlés. A korábbi főpolgármester még nem döntötte el, hogy elfogadja-e a címet, vagy sem, ennek apropóján azonban interjút adott a Magyar Nemzetnek. Ebben beszólt a kormánynak, a jelenlegi főpolgármesternek sőt még az egyik főpolgármester-helyettest is ekézte.

Nem szükséges gyűlölködni

Köszönöm az elismerést és a főpolgármester úr gesztusát, de nem kívánom nyilvánosan kommentálni a dolgot. Abban egyetértek Karácsony Gergellyel, hogy ha más is a véleményünk, a felfogásunk – mint ahogy más is – a városról, a politika egészéről is, attól még nem szükséges gyűlölködni egymással. Ez szép gondolat – mondta Tarlós István.

Időhúzás

A volt főpolgármester arról is beszélt, hogy úgy látja a főváros most legalább 2022-ig időhúzásra játszik. Szobrot állítanak például háborúban megerőszakolt nők emlékére, ami szép gondolat. Ám mi indokol erről másfél év megelőző „társadalmi vitát”?  – teszi fel a kérdést a korábbi polgármester.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Végeláthatatlan konzultációk

„Hosszú előzmény és részükről „bombabiztos” állásfoglalások sora után végeláthatatlan konzultációk indulnak árvízvédelmi műtárgyakról – hogy csak kiragadott példákat említsek. Bárhova nézünk, ez történik.” – mondta

Nem kell csinálni semmit

A látványpolitizálásnak mégis van politikai haszna. Egyrészt nem kell semmit csinálni, másrészt nehéz hibázni és lehet várni közben a dicséretet: „Lám, mi aztán demokratikusak vagyunk. Mindenről megkérdezzük a választókat.” Nem lehet, hogy a választók cselekvést is várnak? – tette hozzá.

Miért nem valósul meg valami?

Tarlós szerint minden 2022-ről szól. Ha felmerül a kérdés, miért nem valósul meg valami a városban, arra a következő másfél évben mindig ugyanazt a két választ fogja kapni. Vagy azért, mert én korábban nem csináltam meg, vagy azért, mert a kormány nem adott elég pénzt – mondta.

Hatalomra éhes

„A teljesítmény a kampány során nem lesz viszonyítási alap. Már 2019-ben sem volt az. A kormánypártoknak észre kell venniük, hogy itt most nettó módon az indulatokra, a hangulatra épít a hatalomra éhes, távolról sem természetes ellenzéki összefogás.” – mondta Tarlós István.

Bolsevik retorika

A volt főpolgármester Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettesről azt mondta az interjúban, hogy ő már MSZP-s frakcióvezető korában is része volt annak a városvezetésnek, amelynek idején például az Alstom-szerződést, a 4-es metró szerződé­seit kötötték, vagy a legcsúnyább BKV-ügyeket bonyolították le még jóval 2010 előtt. Mindezeket az OLAF a legsúlyosabb kritikával illette. Most új arcként próbál megmutatkozni, és hamis bolsevik retorikával lép fel – mondta Tarlós.

A Facebook nem szól vissza

A korábbi főpolgármesternek a facebookozás sem tetszik, ezzel kapcsolatban annyit mondott: „Nincs jó véleményem a Budapest-infók elmaradásáról és helyette a Facebook kizárólagosságának bevezetéséről sem. Az infókon bárki bármit kérdezhetett. A Facebook nem szól vissza, és soha nem kell kínos kérdésekre válaszolni – amelyek, ugye, fel sem tehetők” – mondta.

A kormánypártoknak össze kell szedniük magukat

Tarlós István a kormánynak is beszólt: „A kormánypártoknak a kommunikáció területén össze kell szedniük magukat. Amint említettem, nem teljesítményalapú a kormányzati munka megítélése. A hangulatra, az érzelmekre, az indulatokra épít az ellenzéki kommunikáció, ami fokozódni fog az előttünk lévő másfél évben – fogalmazott Tarlós István.

Kiemelt kép: Tarlós István