A generátorra éppúgy mondhatjuk, hogy az autó lelke, mint számos egyéb alkatrészre. De ez így is van rendjén. Ugyanis egy autó megfelelő és hosszú távú működéséhez erre az elemre is éppúgy szükségünk van, mint sok másra. De mi is a feladata? Hogyan működik? És milyen hibái lehetnek? Ezt fogjuk most átnézni ebben a bejegyzésben.

Mire való a generátor, és hogyan működik?

Ez az alkatrész felel azért, hogy a motor működése közben szolgáltassa az áramot. Elméletben az összes fogyasztó (pl.: ablakemelő, ablaktörlő lapát, rádió, lámpák) a generátortól kapja az áramot. A gyakorlat ugyanakkor kicsit ellentmond ennek, ugyanis úgy van kialakítva a hálózat az autókban, hogy minden az akkumulátorra van kötve. Így igazából az egyetlen feladata az alkatrésznek, hogy biztosítsa a töltő áramkört.

A modern autókban ugyanakkor egy további feladatot is el kell látnia, méghozzá az indítást. Amikor egy stop/start rendszerrel ellátott járműről beszélünk, akkor az azt jelenti, hogy a pirosnál állva leáll a motor, és automatikusan újraindul (a generátor segítségével), amint a gázpedálra lépünk. Ez akár 9-15% üzemanyag-spórolást is eredményezhet városi használat esetén, ami nem kevés!

A hátránya ezeknek a modern generátoroknak az, hogy a javításuk nehézkes, sőt sok esetben nem is lehetséges, marad a csere. Ha cserére szorul, rendeld meg az új generátorod az Evo Autó KFT autóalkatrész webshopból.

Mik az elvárások egy generátorral szemben?

A generátor úgy néz ki, mint egy villanymotor. Gyakorlatilag ahhoz hasonlóan, csak épp fordítva működik. A forgó részét meghajtjuk a motorral egy szíj segítségével, és így generálunk áramot. A keletkező váltóáram elég ingadozó, és egyenárammá is kell alakítani, így van benne egy feszültségszabályozó és egy egyenirányító.

Fontos követelmény vele szemben, hogy el kell tudni látni a kis és a nagy fogyasztókat is. És persze az akkumulátor töltését is biztosítania kell, stabil feszültség mellett. Nagy, de kompakt alkatrészre van szükségünk, melynek bírnia kell a nagy hőt, a port és a vizet is. Ráadásul még halknak és könnyűnek is kell lennie.

Mik a lehetséges hibái?

Elméletben a motorral azonos élettartamot kellene bírnia, de a gyakorlat sajnos erre sokszor rácáfol.

A legtöbb esetben először a csapágyak mondják be az unalmast. Ezt az egyre nagyobb hanghatás miatt könnyen észrevehetjük, azonosíthatjuk.

A feszültségszabályozó is elromolhat. Ezt a hibát azonban nem mindig tudjuk azonnal egyértelműen beazonosítani. Komoly baj esetén a töltésjelző lámpa kijelzi a hibát a műszerfalon, kisebb baj esetén viszont csak lemerül az akkumulátor. Ha viszont az egyenirányító hibásodik meg, akkor azonnal jelzi a hibát a töltésjelző lámpa.

A meghajtószíj egy kopó alkatrész, ezért nagy szervizek esetén mindig ellenőrizni kell ezt is. A modern autókban már feszítő, illetve vezető/terelő görgőkkel irányítják a megfelelő helyre a szíjat. Ezek a görgők is okozhatnak bonyodalmat.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 15. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.