A Katasztrófavédelem helyettes szóvivője szerint csupán az egyik motorkocsi füstölt, de nem égett lánggal. A tűzoltók a helyszínre siettek, de nem kellett beavatkozniuk.

Az Aquincum megállónál történt

Kedd reggel a H5-ös HÉV-en, az Aquincum megállónál megijedtek az utasok. Füstölni kezdett ugyanis az egyik motorkocsi. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az utasok menekülni kezdtek

A HÉV utasai gyorsan elhagyták a szerelvényt, senki nem sérült meg. A Fővárosi Katasztrófavédelem helyettes szóvivője, Kiss Ádám a 24.hu megkeresésére azt válaszolta, hogy az egyik motorkocsi füstölt, ám lánggal égés nem történt. A tűzoltók átvizsgálták a szerelvényt, de nem kellett végül beavatkozniuk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Közleményt adott ki a MÁV

A MÁV a Ripost számára eljuttatott közleményben leszögezte: egyetlen utas testi épsége sem volt veszélyben még egy másodpercre sem. A H5 HÉV-vel történteket forgalmi zavarnak minősítették. A sajtóban megjelenő hírekkel szemben cáfolták, hogy tűzeset történt volna.

Ez történt a MÁV szerint

A szerelvény utolsó kocsijának utasok által megközelíthetetlen műszerszekrényében hibásodott meg egy félvezető alkatrész. A hibajelenség a H5-ös vonal Aquincum megállónál jelentkezett. A MÁV elismerte, ez valóban füstjelenséggel és szaghatással járt.

Az alkatrész tönkrement, más nem történt

Miután az alkatrész elromlott, a kellemetlen szag és a füst is megszűnt. Lánggal nem égett semmi, nem rendkívüli hőhatás következtében történt az, ami. Az utasok tehát biztonságban voltak a szokatlan jelenség ellenére is.

Kérdéses, mi okozta a problémát

A MÁV közleményéből kiderül, hogy a kollégáik elsőre nem tudják megmondani, miért következett be a meghibásodás. Ilyenkor az utasok védelme érdekében kiürítik a szerelvényt a protokoll szerint, majd értesítik a Katasztrófavédelmet. Így ha netán mégis tűz keletkezne, akkor meg lehet előzni azt, hogy bárki megsérüljön vagy hogy pánik törjön ki.

Ezek is érdekelhetnek!

A várakozó utasoktól loptak a gödöllői HÉV-en

Ahogyan azt nemrég megírtuk, két férfit tessékeltek le a gödöllői rendőrök nemrég egy HÉV-ről. Azzal gyanúsították meg őket, hogy több sértett nyakláncát letépték, majd lopott bankkártyával vásároltak. Őrizetbe is vették őket.

Jövedelem nélkül tengődtek

A két férfi idén augusztusban döntött úgy, hogy bűnös útra lép. Jövedelmük nem volt, a gödöllői HÉV-megállóiban várakozó vagy a szerelvényeken utazó áldozatok nyakából tépték ki a láncot. Volt, hogy pénztárcát loptak, majd az azokban talált bankkártyák segítségével alkoholt, cigarettát, élelmiszert vásároltak.

Hamar elfogták a bűnösöket

A 47 éves O. Zsoltot és társát, a 26 éves kerepesi M. Dánielt a rendőrök és a polgárőrség közösen azonosította. Tudták, hol és mikor fognak utazni. Végül a gödöllői HÉV-en kapták el őket, és megindult ellenük az eljárás. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook