„A KRESZ mindenkire vonatkozik. Azokra is, akik Opel Kadettal járnak, és azokra is, akik Lamborghinivel vagy más luxusautóval. Utóbbi kategóriába beleértve Gáspár Győzőt is, aki a minap szabálytalanul parkolt, majd a vele szemben intézkedő terézvárosi rendészekről készített videót töltött fel Tiktokra” – kezdte Facebookon közzétett bejegyzését Soproni Tamás, Budapest 6. kerületének polgármestere.

A 6. kerületben történt

Gáspár Győző Budapesten, a 6. kerületben, a Szív utcában parkolt szabálytalanul, a vele szemben eljáró rendészekről azonban felvétel készített, azt pedig utána azonnal közzé is tette a TikTokon. Erről Soproni Tamás így vélekedik: „Jobban tette volna, ha a videó feltöltése helyett inkább elszégyelli magát, és bocsánatot kér.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A hírnév nem jár extra jogosultságokkal

„A hírnév ugyanis nem jár extra jogosultságokkal, sokkal inkább lehetőség arra, hogy a társadalmat jobbá tegye. Sőt inkább morális kötelesség. A példamutatás helyett a magyar celeb viszont inkább azt az utat választotta, hogy a közösen hozott szabályaink (ún. törvények) végrehajtását végző, dolgozó embereket próbálja meg nyilvánosan megszégyeníteni.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A jogszabályok mindenkire vonatkoznak

„Köszönöm a rendészeink munkáját, akik kiváló munkát végeznek, és csak azt ígérhetem, hogy Terézvárosban továbbra is mindenki egyenlő lesz a jogszabályok előtt: ha gazdag, ha szegény, ha híres, ha nem.”

Érdemes lenne elgondolkodni

„A törvényhozóknak persze érdemes lenne elgondolkozni, hogy vajon Győzikét és a hozzá hasonló luxusautó-tulajdonosokat ugyanannyira tántorítja-e el majd a hasonló magatartástól a jövőben ez a néhány tízezres bírság, mint azt, aki valódi munkaeszközként, kevésbé tehetős emberként kap büntetést. Ha az autó értéke alapján vagy a sofőr jövedelme/vagyona alapján határoznánk meg a büntetési tételeket, talán ezek az emberek sem csak iránymutatásként vennék figyelembe a közúti szabályokat” – zárta gondolatait a polgármester.

Az említett felvételt itt lehet megnézni:

@gaspargyozo_official

♬ eredeti hang – Gáspár Győző

Luxusautókról posztol

Az utóbbi napokban Győzike amúgy nagyon aktív volt a közösségi médiában, több luxusautóról is töltött fel felvételeket a platforma, a tilosban parkolást valószínűleg ezzel követte el.

Íme:

@gaspargyozo_official

♬ Pedig az életben – Romantic

Kern András is szabálytalankodott

Ahogyan azt korábban megírtuk, a járdán parkolt a napokban egy budai pékség előtt Kern András. A Frankel Leó út és a Margit körút sarkán található pékség előtt nincs parkoló, ezért dönthetett a szabálytalan parkolás mellett a Kossuth- és Jászai Mari díjas színművész. Az esetről a Blikk egyik olvasója készített egy képet, amit aztán közölt is a portál.

Egy pékségbe ugrott be

„Kern András művész úr ismét ugyanabba a pékségbe látogatott el, ami bizonyára a kedvenc helye lehet. 2021 januárjában az önök lapjában is látható volt erről hír. A helyzet most ugyanaz, ugyanott. A pultnál látszik is hátulról a művész úr” – mondta a portálnak a kép készítője, aki hozzátette, a zebra előtt várakozó emberek értetlenkedve nézték végig a jelenetet.  

Parkoló kellene

„Nagyon kellene oda egy parkoló, mert lehetetlenség megállni a közelben. Jó lenne, ha lenne ott egy hely, ahol szabályosan parkolhatna, aki autóval érkezik és siet” – mondta a portál megkeresésére a színész, akinek tettét a 2. kerület polgármestere, Őrsi Gergely sem hagyta szó nélkül.

Megszólalt a polgármester

„A szabályok mindenkire vonatkoznak. A közelmúltban egy ismert művész úgy gondolta, megállhat a Margit körút egyik legforgalmasabb szakaszán a járdán. Mivel az autósok szűk, szabályokkal nem törődő kisebbsége miatt a Margit körút járdáit mindenhol parkolásgátló növényládákkal és oszlopokkal védjük, csak a zebrán keresztülhajtva tudta megközelíteni a pékséget, immár legalább második alkalommal” – kezdte bejegyzését a Facebookon a polgármester, majd így folytatta:

Veszélyben a gyalogosok

„Ezzel az ismert művész veszélyeztette a zebrán áthaladó gyalogosok biztonságát, akiknek nem feladata tahóparkoló autók kerülgetése. De veszélybe sodorta a Margit körúton szabályosan haladó autósokat is, akik szintén nem számítanak a gyalogátkelőről kitolató autóra. A művész nyilatkozata alapján egy megoldást lát a kérdésre, egy külön parkolóhely kialakítását az üzlet előtt, a zebránál, hogy ott megállhassanak.”

Megoldást sürget

„Szerintem viszont nem ez a megoldás: A lehető leghamarabb ide, a járda közepére is ki fogunk helyezni egy szép, virágokkal teli parkolásgátló növényládát. Mivel fénykép alapján bírságot kiszabni nem tudunk, szép gesztus lenne, ha Művész úr csatlakozna a bírság díjával a biztonságos, esztétikus megoldáshoz. Várjuk felajánlását!”

„Vigyázzunk Budára”

„Ahogy fellépünk traffipaxok telepítésével a száguldozók ellen, ahogy pofátlanító autót vásároltunk a rendőrségnek, ugyanúgy fogjuk ezt a helyzetet is orvosolni. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk Budára!” – zárta gondolatait a polgármester. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gáspár Győző – Forrás: Facebook