Elkapta a koronavírust Ujlaki Dénes. A 77 éves színésznek három oltása van. Otthon ápolják. A művészt 2015-ben és 2017-ben rákkal kezelték.

Kovidtünetek

Lázas és bordái majd összeroppannak – így beszélt jelenlegi állapotáról Ujlaki Dénes a Blikknek. A színész elkapta a koronavírust. Otthon van, de fontos tudni, hogy 5 éve még rákkal kezelték. Ahogy fogalmaz: “most tünetmentes, viszonylag nyugodtabb, egészségesebb időszakát éli, de kovidfertőzött”.

Van kikre támaszkodnia

Ujlaki Dénes a hatodik feleségével él már-már mesebeli harmóniában. A színész 63 esztendős volt, amikor megismerte a harminchét évvel fiatalabb nőt, akiről azóta folyamatosan azt mondja: ő élete szerelme. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

36 évvel fiatalabb a párja

Nemcsak a szerelmet, a szeretetet, a harmó­niát köszönhetem neki, hanem Gáspárt, a tündéri fiamat, aki immár tizenhárom éves. A párom egyébként az egészségügyben dolgozik, így duplán vigyázhat rám – teszi hozzá jelenlegi helyzetéhez.

Friss felmérés a harmadik oltásról

A Pulzus-kutató januári felmérésében a válaszolók 59 százaléka mondta, hogy nem tenné kötelezővé a koronavírus elleni vakcinát, míg novemberben 44 százalékuk vélekedett így. Most is az idősebbek, a diplomások és a budapestiek voksoltak az átlagnál nagyobb arányban a vakcina kötelezővé tételére. Az ellenállás a legfiatalabbak és a megyeszékhelyen élő válaszolók körében kiemelkedően nőtt – írja a napi.hu.

Nemzeti liberális

Ujlaki Dénes beszélt a Katona József Színházról is, amelynek alapító tagja. Amikor az egészségi állapota engedi, folyamatosan játszott és játszik. “Nem politizálok, nemesi származásom okán nemzeti liberálisnak tartom magam, de az több, mint elkeserítő számomra, hogy az ország egyik legjobb teátrumából közel húsz éve senki nem kapott semmilyen díjat”. 

Szakmai önéletrajza

1969-ben végezte el a Nemzeti Színház stúdióját, és a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött. Dolgozott a veszprémi Petőfi Színházban, a győri Kisfaludy Színházban, a Bartók Gyermekszínházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a szolnoki Szigligeti Színházban, majd 1981-től a Nemzeti Színház tagja lett. 1982-ben, alapító tagként szerződött a Katona társulatába. Robusztus alkata, remek humora elsősorban karakterfigurákban érvényesül kitűnően – olvasható a színház oldalán.

Egy éve gyászoltak

Legutóbb akkor írtunk a Katona József színházról amikor elhunyt az egyik alapító-színésze. Olsavszky Éva 92 éves volt tavaly februárban. 1947-ben lépett először színpadra, hosszú pályája alatt a drámairodalom prózai és operett-főszerepeinek sokaságát játszotta el.

Részletes cikkünket itt találod:

Címlapfotó:  MTI/Zih Zsolt