Karácsony után pár nappal koronavírusban halt meg Handel György egykori válogatott focista édesapja. Az MTK futballistája szintén elkapta a vírust, jelenleg lélegeztetőgépen van, felesége szerint csoda kell, hogy felépüljön.

Handel György koronavírusos

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, Handel György, egykori válogatott focista elkapta a koronavírust és jelenleg lélegeztetőgépen van.

December közepén kapta el a vírust

A 61 éves sportoló december közepén fertőződött meg. Az állapota annyira súlyossá vált, hogy a múlt pénteken lélegeztetőgépre tették az orvosok a fővárosi Péterfy kórházban. Azóta vívja harcát az életéért.

Ez is érdekelhet

Sas József koronavírusos, kórházba vitték a 82 éves kabarékirályt

Rossz hírek jöttek

„Sajnos, nagyon rossz híreket közöltek velem. Azt mondták, csoda kell ahhoz, hogy Gyuri felépüljön. Akár hetekig is lélegeztetőgépen maradhat, semmilyen pozitívummal nem tudtak biztatni” – mondta a Blikknek a felesége.

Koronavírusban halt meg az édesapja

Handel György állapota akkor kezdett rosszabbra fordulni, miután megtudta, hogy ugyancsak koronavírusban szenvedő édesapja meghalt.

Csak lázas volt

„A férjemnél december közepén jelentkezett a betegség. Belázasodott, de más tünete nem volt. Oximéterrel megmértem a véroxigénszintjét, a készülék nagyon alacsony értéket mutatott, Gyuri nem érezte jól magát, hívtam a mentőket, kórházba szállították” –mondta Forrai Ágnes.

Apja halála után romlott az állapota

„4-5 nappal később már sokkal jobb volt a közérzete, elmúlt a magas láza. December 28-án aztán a kórházban borzalmas hírt kapott telefonon. Értesítették arról, hogy meghalt az édesapja. Mindez nagyon megviselte. Rohamosan romlott az állapota, ismét felment a láza. Múlt pénteken már annyira rosszul volt, hogy lélegeztetőgépre került” – mesélte a focista felesége.

Nincsen alapbetegsége

Forrai Ágnes elmondta, párjának soha semmilyen betegsége nem volt, példás életét élt, ezért is felfoghatatlan, ami történik: „Egy korty alkoholt sem ivott, s az élsportolói múltjának is köszönhetően remek fizikai állapotban volt. És most még csak nem is lehetek ott mellette, hogy foghassam a kezét… Csak imádkozni tudok érte”

Pályafutása

Az 1959-es születésű Handel György összesen 186 NB I-es mérkőzésen 39 gólt szerzett. Játszott az MTK-VM, a Volán SC, a Siófoki Bányász, a Veszprém SE valamint a Rába ETO csapatában is, majd Máltán légióskodott. A válogatottban egyszer játszott: az 1987. szeptember 23-i, Lengyelország ellen Európa-bajnoki selejtezőn.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Vajda János