Karambolozott két autó Budapest X. kerületében, a Jászberényi út és a Gitár utca kereszteződésénél, az ütközés következtében egy harmadik is megsérült.

Mentők is jöttek

Az egyik gépkocsi az oldalára borult, egy közvilágítási oszlop is kidőlt. Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A mentők is a helyszínen vannak – írta a katasztrófavédelem.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A részletek

Péntek délután egy Toyota Corolla és egy Peugeot 206 haladt egymás mellett kifelé a kőbányai Jászberényi úton. A Gitár utca magasságában a Toyota fiatal sofőrje sávot akart váltani, de valószínűleg figyelmetlen volt, mert bal elejével a Peugeot jobb hátuljának koccant.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Betonoszlop

A Peugeot szintén fiatal vezetője ettől elvesztette uralmát a járműve felett, jobbra, az út melletti füves területre sodródott, majd nekicsapódott egy beton villanyoszlopnak, amely ettől kitört és az úttest fölé dőlt.

Fotón az oszlop

Ott állt egy Ampera

A Peugeot ettől még nem lassult le, továbbhaladt és az Orion gyárból éppen távozó, a bekötőúton kikanyarodásra váró Opel Ampera oldalába rohant, végül a gyár előtti gyalogátkelő-helyen az oldalára borult.

Fájt a keze

A felborult autóból a fiatalember az öv kicsatolása után ki tudott mászni saját erejéből, de a kezét fájlalta, őt a kiérkező mentőszolgálat a helyszíni vizsgálatok után kórházba szállította.

Kisebb csoda

A másik két sofőr nem sérült meg a baleset során, ami az Opel vezetője esetében kisebbfajta csodával ért fel. Ugyanis amikor a Peugeot kitörte az oszlopot, méretes betondarabok repültek belőle a levegőbe, amelyek közül néhány nagyobb példány eltalálta az Opelt.

Repült a beton

Ahogy a fotókon látható, a bal hátsó ablak és a hátsó szélvédő miszlikre tört, a hátsó ülésre konkrétan egy fél méteres betondarab repült az ablakon keresztül. Az Opel vezetője viszont lehúzott ablakkal indult el, vagyis ha felé is repült volna a villanyoszlopból egy darab, éppen fejen találta volna.

Az Opel

Címlapkép: G.K./BudaPestkörnyéke.hu.