A hagyományos Szent István napi ünnepségek és kenyérszentelés mellett változatos programokat kínálunk Budapesten és környékén. Magyar ízek, pezsgő és virágok, mesék birodalma, hagyományőrzés és természetjárás, Aranycsapat és Aranyvonat, fényfestés – programkavalkád egész napra.

Kenyér, pezsgő, csárdaízek

Budapesten a Vörösmarty téren a Csárdafesztivál,  a Várkert Bazár előtt a Magyar Ízek Utcája várja az ínyenceket. Otthonsütőknek és kenyérkedvelőknek a MOM Parkban a Kenyérlelke Fesztivál, pezsgőrajongóknak a Vigadó téren a Buborék Fesztivál, kertbarátoknak Velencén, A Titkos kertben pezsgős virágkóstoló-reggeli kínál kellemes és hasznos időtöltést, az etyeki Matador étteremben pedig a brazil-portugál séf különleges menüjét és három földrész borait kóstolhatjuk exkluzív környezetben.

Kenyérlelke mindenkinek

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Gyerekekkel

A Gyerekliget, a családi kalandozás a mesék birodalmában az egész családnak kínál kikapcsolódást és élményeket a Városligetben. A szentendrei Skanzen Határtalan természet címmel szervez egész napos programot. Az Államalapítás és az új kenyér ünnepére várja a kicsiket a Soroksári Tündérkert a Molnár szigeten. A szigetszentmiklósi Summerfest ezen a napon hagyományőrző gyerekprogramokat kínál az Árpád Népe Egyesülettel.

Aranyvonat a Kossuth téren

Földön, vízen, levegőben

A pesti és a budai rakpartokon a Magyar Honvédség Légiparádéját élvezhetjük, ezen a napon ingyenesen látogatható a Vasúttörténeti Park. A Kossuth téren megtekinthető nemzeti kincsünk, az Aranyvonat, a Szent István napi  Gyertyafény Expressz hangulatos bár- és nosztalgia étkezőkocsikból álló impozáns szerelvénye pedig ezen a napon gasztronómiai élménnyel és tüzijáték-nézéssel várja a nosztalgia vonatozás szerelmeseit. Pilisvörösváron a Kacsa tavon tutajhúzó versenyre várnak jelentkezőket.

Puskás az Erkel Színházban

Az Erkel Színházban a Puskás, a musical kerül színre, a produkció a legismertebb magyar ember – és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat – történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket.

Az Aranycsapat története

Gombóc Artúr Vácott

Vácon, a Pannónia Házban Sajdik Ferenc életművének kiállítása látható, többek közt Csukás István mesefigurái: Madárvédő Golyókapkodó, a Ho-Ho-ho Horgász, Pom Pom és Gombóc Artúr is.

Különleges fényjáték Törökbálinton

Törökbálinton, a Munkácsy Mihály Művelődési Háznál, a híres 1983-as rockopera, az “István, a király” képi elemeivel, dalaival és tematikus lézershow-val, különleges fényjátékkal készülnek a látogatók számára.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép forrása: MTI