Egy férfi az egyik reggel a vártnál később tudott elindulni munkába egy egészen különleges ok miatt: vaddisznó szorult az autója alá. A riadt állatot végül sikerült kimenteni a helyzetéből.

Beszorult a kocsi alá

„Ma reggel, mikor munkába szerettem volna indulni egy fura zajt hallottam a parkoló kocsim alól. Egy nem túl kicsi vaddisznó valahogy beszorult alá. Sehogy se tudott kijönni már fáradtnak is tűnt” – írta a férfi a Facebookon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Autómentő segített

 Végül egy autóemelő segítségével sikerült akkora helyet csinálni az állatnak, hogy kimászott és elfutott vissza az erdőbe – írta meg a nem mindennapi balatonalmádi történetet a 74nullanulla.hu.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Íme, a riadt példány

Vaddisznók a 2. kerületben

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy ismét vaddisznókat láttak Budapesten. Az állatok a főváros 2. kerületében sétálgattak, a Törökvész úton. A nem várt vendégeket a Kék Kutya Vendégháznak sikerült lefényképeznie. A felvételeken jól látszott, hogy három disznóról van szó, akik magabiztosan és céltudatosan sétáltak a járdán, az emberekkel mit sem törődve.

Meglepetés-vendég a sportközpontban

Ugyancsak a BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, megjelent egy – vélhetően a hegyoldalból érkező – vaddisznó a 2. kerületi Panoráma Sportközpontban. Azonnal kihívták az illetékes hatóságot. Az állatbefogók rohamkocsival érkeztek, és az egyébként nyugodtan mászkáló állatot beterelték a sporttelep egyik eldugott sarkába, hogy elfogják. Közben fél nyolc és nyolc között a helyszínről elküldték a sportolókat.

Nem sikerült

A sportközpont illetékesei elmondták, hogy békés körülmények között szerették volna az állatot az általa megszokott környezetébe elszállítani, de befogni végül nem sikerült. De a történet jól ért véget. A vaddisznó, ahonnan jött, arra felé távozott is.

A vaddisznók feltűnése nem ritka Budapesten

Főleg a budai hegyekhez közeli területeken esett meg az elmúlt időszakban nem egy ilyen eset. Ahogy a BudaPestkornyeke.hu is megírta, kerti medencébe esett egy vaddisznó, és saját erejéből nem tudott kimászni onnan március 25-én Budakeszin. A bajba jutott állatnak a helyi önkéntes tűzoltók segítettek.

Az M0-son is feltűnt egy példány

Egy autós menetrögzítő kamerája felvette, ahogyan egy vaddisznó az M0-s autópálya belső sávja felől halad a külső sáv irányába. A sofőrnek a másodperc tört része alatt kellett kikerülő manővert végrehajtania. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: vaddisznó a kocsi alatt. Fotó: Facebook.