A csütörtöki kormányinfón is folytatódott a kormány és a főváros vezetése közti adok-kapok. A miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely azt monda, hogy Budapesten autósüldözés folyik. Példaként hozta fel a nagykörúti bringasávokat és a parkolási díjak emelését.

600 forintos parkolási díj

A minap számoltunk be arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy a fővárosban drágább lesz a parkolás. A közgyűlés 22 igen szavazattal és 7 nemmel új parkolási rendeletet alkotott, eszerint a főváros területén négy zónát határoznak meg, az A-jelű zónában 600 forintba kerül majd óránként a parkolás, és 8 és 22 óra között kell a díjat fizetni, a B-jelűben 450 forint az óradíj 8 és 20 óra között, a C-zónában 300 forint, 8-18 óra között, a D-zónában pedig 200 forint, 8-18 óra között. Az A-B-C zónákban legfeljebb három órát lehet parkolni, a D-zónában ez nincs korlátozva. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Autósüldözés

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón így fogalmazott: „Budapesten autósüldözés folyik” és ennek az az egyik új epizódja, hogy az új fővárosi parkolási rendszer bevezetésével jelentősen nőnek a parkolási díjak. A főváros vezetése bűnösnek tekinti azokat az embereket, akik autóba merészelnek ülni – tette hozzá a miniszter.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Semmit sem old meg

Gulyás Gergely már kétéve is élesen bírálta a főváros vezetését a parkolási díjak tervezett emelése miatt. Szerinte a parkolási nehézségeket a megemelt díjak nem fogják megoldani. Kijelentette: a parkolásra sem lesz jó hatása annak, ha irracionális, még Nyugat-Európában is versenyképes parkolási díjakat vezet be a főváros.

Fideszes polgármesterek is megszavazták a díjemelést

A miniszter kijelenéseire nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt a közösségi oldalán reagált Karácsony Gergely. Így fogalmazott a főpolgármester: „Pokorni Zoltán, Borbély Lénárd, Bese Ferenc, Szabados Ákos és Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester urak – fideszes kerületi polgármesterek, akik megszavazták az egységes parkolást létrehozó rendeletet a Fővárosi Közgyűlésben, és akiket ezek szerint Gulyás Gergely miniszter autósüldözéssel vádol. Bár alighanem mindannyian jobban járnánk, ha a kormány tagjai nem ezzel, hanem – teszem azt – a forint zuhanásának megállításával töltenék drága idejüket.” – válaszolt a miniszternek a főpolgármester.

Alig vannak biciklisek a körúton

Gulyás Gergely a mai kormányinfón nem csak a megemelt parkolási díjak miatt ostorozta a főváros vezetését. A miniszter szerint a Nagykörúton sikerült tönkretenni az autósforgalmat, biciklisták viszont alig-alig vannak arra. Gulyás nem zárná le a rakpartot hétvégén, ha a Lánchíd is le van zárva.

Lezárják a budai alsó rakpart egy részét

Nemrég megírtuk, hogy az iskolaszünet kezdetével több helyen is felújítások kezdődnek a fővárosban, ezért jelentősen változik a megszokott közlekedési rend. Június közepétől az M3-as metró szerelvényei csak az északi szakaszon járnak, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között metrópótló buszokkal lehet utazni. Változik a 2-es és 2M villamosok közlekedése is. A nyári időszakban lezárásra kell készülni a budai alsó rakpart Halász utca és Döbrentei tér közötti szakaszán is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: Autók Budapesten – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu