Kevesen tudják, hogy az RTL népszerű sorozatát, az ukrán határ mellett játszódó Keresztanyu című sorozatot valójában Budakeszi mellett forgatják. Nyáron áll a forgatás, ezért túrákat indítanak a filmesek falujába. Most az ország egyik legnagyobb utazási irodája, az IBUSZ szervez csoportos túrákat a helyszínre.

Budakeszi mellet van a díszletfalu

Makkosszállás pedig létezik! Indulj el Budakesziről Telki irányába, nem sokkal Budakeszi után balra már látod is a forgatásra érkezett rengeteg stábtag autóját és a háttércsapat konténereit. Az RTL-ből ismert település valójában egy díszletfalu, amelyet kifejezetten a sorozat számára építettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sok százan dolgoznak itt

Az RTL filmkészítői a területet a Pilisi Parkerdőtől bérlik, egy lovarda mellett található. A forgatási napokon akár több száz ember is megfordul a díszletfaluban. Úgy tudjuk a területet havonta csaknem 2 millióért veszik bérbe a filmesek.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Ukrán határt játszik Budakeszi széle

A Drága örökösök hatalmas sikere után, 2021. január 3-án mutatkozott be az RTL Klubon a Keresztanyu, mely egy ukrán-magyar határon található községben, Makkosszálláson játszódó magyar filmsorozat.

Benézhetnek a díszletekbe

Az IBUSZ által 2021. július 2. és augusztus 29. között szervezett túrákon a látogatók végig sétálhatnak Makkosszállás utcáin, terein, meglátogathatják a rendőrségi díszletépület közösségi terét, a fogadót, a templomot, az edzőtermet, a tűzoltóságot és az autószerelő műhelyt, bemehetnek Róza mama, Babos és a Harangozó család házába is.

Ismerős arcok

A látogatókat többek között a sorozat olyan karakterei kísérik, mint Karlo és Ajtony (Sótonyi Frigyes sofőrje), akik bennfentesként minden adatot és információt megosztanak a díszletfaluról és a sorozat kulisszatitkairól – olvasható az IBUSZ oldalán.

Sztárokkal is találkozhatnak

A látogatás során találkozni lehet Molnár Piroskával (Róza mama). Gálvölgyi Jánossal (Sótonyi Frigyes), Lengyel Ferenccel (Tivadar), Kékesi Gáborral (Márk), Magyar Attilával (Oleg), Sajgál Erikával (Krisztina), Józan Lászlóval (Igor), Mihályfi Balázzsal (Lajos), Dobos Evelinnel (Petra), Rátonyi Hajnival (Elza), Dzsupin Ibolyával (Sárika), Farkas Dénessel (Bonifác) is.

A Mi kis falunk Pilisszentléleken készül

A budai agglomerációban, Pilisszentléleken készül az RTL másik sikeres műsora, a Mi kis falunk című sorozat is. Mivel ott a tévések nem egy díszletfaluban, hanem igazi településen dolgoznak, gyorsan népszerű lett a kis pilisi falucska.

Annyi a turista, hogy büntetni kell

Legutóbb arról írtunk, hogy szigorít a rendőrség a Pilisszentléleken. Megbüntetik a szabálytalanul parkolókat  és azokat, akik a tiltótábla ellenére behajtanak egy- egy utcába. Annyi a turista a zsákfaluban, hogy sokszor a helyi járatú busz sem tud közlekedni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt se hagyd ki!

Itt találod Makkosszállást

Kiemelt kép forrása: RTL – BPK/grafika