Bőven lesz ideje lehiggadni, átgondolnia az életét annak a személynek, aki már korábban is vétett a törvény ellen.

Az ügy előzményeiről

Ahogyan korábban megírtuk, 2021-ben egy szeptemberi estén Budapest 9. kerületében az 52-es villamoson történt, hogy egy férfi a Határ úti metrómegálló felé utazott. Felfigyelt két nőre, akiket szemmel láthatóan erős érzelmi kötelék fűzött egymáshoz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szidalmazni kezdte őket

A két nő egymás kezét fogta. Egymás iránti vonzalmuk miatt a férfi szidni kezdte őket. Megfenyegette őket, hogy kioltja az életüket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nyomatékosította a szándékát

A férfi annak érdekében, hogy bizonyítsa, nem csak a levegőbe beszél, elővett egy éles tárgyat a ruházatából. A két nőt azzal fenyegette, hogy halálos sebet fog ejteni a nyakukon. A férfi hangoskodására azonban felfigyelt a villamos vezetője.

Az utastájékoztatón keresztül intette rendre a férfit a villamosvezető

Az intelem ellenére a férfi tovább erőszakoskodott, majd ijesztegetni kezdte az azonos nemű párt. Közben a villamos a végállomáshoz ért. A járművezető leszállította a férfit az első ajtón keresztül.

A villamos vezetője rendőrt hívott

A két hölgyet a BKV sofőrvárójába kísérte a villamosvezető, majd hívta a rendőröket. A zsaruk az indulatos férfit a közeli aluljáróban elfogták, majd elvették tőle azt az éles tárgyat, amivel az azonos nemű párt fenyegette.

Ítélet született

2022 februárjában emelt vádat a férfi ellen a Budapesti 9. kerületi Ügyészség. A jelenleg 35 esztendős fiatalember ügyében 2023. március 30-án született meg az elsőfokú ítélet. Bűnösnek találták közösség tagja ellen, felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntette miatt, és 5 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték, továbbá 5 évre a közügyektől is eltiltották.

A férfi a büntetése enyhítését kérte

A fiatalember azt szerette volna elérni, ha az elsőfokú ítéletben megszabottnál enyhébb büntetést kapott volna, ezért fellebbezett. A védője is fellebbezett, hogy a bűncselekményt sorolják enyhébb fokozatúra, és minősítsék át zaklatásra.

Ezek is érdekelhetnek!

Úgy néz ki, nem jár sikerrel a férfi és védője

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helyben hagyását kezdeményezte, ami azt jelenti, hogy vélhetően nem kap enyhítést a nőkkel erőszakoskodó férfi. A fiatalember még mindig letartóztatásban alatt áll, és várja a másodfokú eljárás befejezését. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az esetről készült videó

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu