A fiát ért támadások miatt halhatott meg Bokros Lajos édesanyja. Legalábbis errők beszélt egy rádióműsorban a volt pénzügyminiszter.

A csomag

Mikor a megszorító “Bokros-csomag” idején ő lett a mumus, főgonosznak kiáltották ki. Ő maga nem szerzett “sérülést”, de mégis volt egy súlyos, személyes kára egyéves miniszterségének az volt, hogy ezidő alatt halt meg az édesanyja – vette észre a Blikk.

Tévézés közben

Édesanyám túl sokat nézte a tévét, agyvérzést kapott. Emiatt – mondta a Világtalálkozó című műsorban, mire Kadarkai Endre műsorvezető visszakérdezett erre.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Megerősítette

Bokros Lajos megerősítette, hogy édesanyja amiatt halt meg, mert őt, vagyis a fiát állandó támadások érték és ezt nem bírta ki.

Folytatta

A tragédia után folytatnia kellett még miniszterségét. A családi tragédia miatt nem mondott volna le, ami miatt lemondott az egy elvi vita volt az akkori miniszterelnökkel, Horn Gyulával.

Kikapcsolta a telefonját

Bokros Lajos elmesélte, hogy egy A4-es papírra leírta a lemondását, odaadta a miniszterelnöknek, kisétált a teremből és kikapcsolta a telefonját, azaz lehetősége sem volt a miniszterelnöknek, hogy elutasítsa a lemondását.

Alkati kérdés

Az édesanyjával történtek kapcsán azt mondta még, hogy nem lehet az ilyesmit előre tudni. Az, hogy meg tudta keményíteni a lelkét, az főleg alkati kérdés.

Gyermekei jó helyre jártak

Másik nehézség volt, hogy gyermekei általános iskolások voltak akkor, és nem akarta, hogy az iskolából negatív élményeket hozzanak haza az iskolából. Azt mondta, szerencsére nem történt ilyen, jó iskolába jártak.

A csomag

Az 1995-ös Bokros-csomag egyik elsődleges célja az volt, hogy helyrebillentse az ország folyó fizetési mérlegét, és leküzdje, hogy az ország kevesebbet adjon el kifelé, mint amennyit vesz, így pedig enyhüljön az államadósság. Az intézkedéscsomag ugyanakkor az életszínvonal jelentős zuhanásával járt és névadója számára példátlan népszerűtlenséghez vezetett.

A teljes beszélgetés