Keményen osztani kezdték az egyik gyermekorvost Szigetszentmiklóson. A doktornő a hozzászólások egy része szerint megengedhetetlen stílusban beszél a szülőkkel, kioktató és nem segítőkész. Egyesek szerint azért ilyen, mert Pestről jár ki és a hosszú, idegfeszítő út kikészíti. Mások válasza erre az, hogy a szigetszentmiklósiak nagy része Pestre jár dolgozni, ugyanazon az idegfeszítő úton, mégis tudnak mosolyogni, normálisan beszélni másokkal. A szigetszentmiklósi balhéban nem érintett Póta György gyermekorvos arról beszélt, hogy roppant bizonytalan ez az ellátás és nagy kérdés, meddig lehet fenntartani a rendszert.

Óriási panaszáradat

Az egyik szigetszentmiklósi Facebook-csoportban egy apuka arról érdeklődött, hogy kinek, mi a véleménye egy bizonyos gyermek háziorvosról. Sokak legnagyobb meglepetésére óriási panaszáradat indult meg a poszt alatt. Volt aki arra panaszkodott, hogy a doktornő 40 másodperc alatt diagnosztizált Lyme-kórt a gyermekénél, amiről nem sokkal később kiderült, hogy teljesen hibás diagnózis. Mások a doktornő stílusát kifogásolják. Szerintük arrogáns, kioktató és egyáltalán nem szereti az embereket és a gyerekeket sem. Többen azt tanácsolják a vitát indító apukának, hogy kerülje el jó messzire ezt a gyermekorvost. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Idegfeszítő utazás Pestről Szigetszentmiklósra

Persze akadnak, akik szerint minden rendben van a doktornővel. Egy hozzászóló így fogalmaz: „Nem mindig az a jó orvos, aki kedves és mindenre bólogat. Nem vagyunk egyformák. Pestről jár ide ki a doktornő. Az út épp elég ideg feszítő, mire ideér. Nem rossz doktornő. Az unokámat kigyógyította a Lyme-korból és megfelelően kezelte végig, most 21 éves. Elkell viseljünk egymást. Ne a hibát vegyük észre, hanem a jó tulajdonságát.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ne hasson ki az utazás a munkájára

Egy hölgy így válaszolt az előbbi hozzászólásra: „A munkavégzés szempontjából abszolút irreleváns, honnan jár be és ez mennyire terheli meg az idegrendszerét, ennek nem kéne kihatnia a munkájára. Mások meg innen járnak más városokba dolgozni, mégis fel tudják venni úgy a munkát, hogy kedvesen állnak a kollégáikhoz.”

A boltost szétszedik ezért

Azt is írja a hozzászóló, hogy „aki nem tud emberekkel szépen kommunikálni, annak ellenére sem, hogy ez is a dolga, az váltson szakmát, bármilyen jó szakember is legyen. Persze a boltost szanaszét szedik ugyanezért, ha épp rossz napja van és a vevőhöz nem szépen szól.”

Majdnem megsüketült a kisfiú

A hozzászólók többségét nem hatotta meg a néhány békülékeny, elfogadó komment, keményen osztották a doktornőt. „Ha lehet válassz másik orvost. Az én fiam majdnem megsüketült az egyik fülére mert nem volt hajlandó megvizsgálni. 3 éves gyerekről van szó” Egy másik anyuka így fogalmaz: „Csak rossz tapasztalatom van vele kapcsolatban. Bunkó az asszisztensével együtt. Lekezelőek. Egy jó tanács: ne menjetek hozzá!”

Kiráz a hideg tőle

A szigetszentmiklósiak közül is sokan meglepődtek a számos negatív megjegyzésen. Egy anyuka arról ír, hogy mielőtt a doktornő Miklósra érkezett házi gyermekorvosnak évekig a László Kórház Gyermekintenzív osztályán dolgozott. Óriási rutinja, tapasztalata van, szerinte kiváló szakember. Egy impulzív anyuka erre így válaszolt: „Nem a szaktudását bírálom, de én a kutyával szebben beszél, mint ő velünk. Egy bunkó paraszt ő is meg az asszisztense is. A hideg kiráz tőlük”

Sok jó kedves orvos van

Nagy kérdés, hogy mit lehet tenni egy nemszeretem doktorral. Elsősorban keresni kell másik orvost, hiszen többségében kiválóan kommunikáló, kedves gyermekorvosok vannak Budapesten és a környékén. Ez persze sokszor nem könnyű, hiszen kevés az orvos, Szigetszentmiklóson pedig végképp nincsenek sokan, nem véletlenül Budapestről jár ki dolgozni a kritizált gyermekorvos is.

Rossz a helyzet a gyermekegészségügye ellátásban

Egy 2021-es felmérés adatai szerint az Európai Unió tagországai közül nálunk az egyik legrosszabb a helyzet a gyermekek egészségügyi ellátását tekintve. Póta György gyermekorvos az ATV-ben nemrég elmondta, hogy hazánkban őrült nagyok a lemaradások abban a tekintetben, hogy hol és milyen színvonalú ellátást kapnak a gyerekek.

Bizonytalan szolgálat

Póta György arról is beszélt, hogy kevés a megfelelő minőségű szakellátó személyzet. Nagy problémát jelent, hogy a mostani fiatalok nem szívesen választják a gyermekorvosi pályát, ugyanis nem jók a körülmények az alapellátásban. „Egy bizonytalan szolgálatról beszélünk, amivel kapcsolatban minden ötödik évben felmerül a kérdés, hogy még meddig lehet fenntartani a rendszert” – emelte ki. A gyermekorvosok azt szeretnék, hogy önállóságot kapjanak és az ellátórendszer biztosítsa, hogy magas szakmai szintjén láthassák el a gyermekeket, ám mint elmondta, ez a rendszer a hazai egészségügyben nyomokban sem található meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció