A BRFK és a BKK együttműködésének keretében a 151-es busz vonalát ellenőrizték a rendőrök.

Az utasok biztonsága

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a  Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. július 7-én ellenőrizték a 151-es buszt, a megállóhelyeket és azok környékét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hét embert fogtak el

Az akció során a rendőrök elfogtak hét személyt, akik közül két tunéziai állampolgárságú férfi  jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ketten a részükre korábban kiszabott pénzbírságot nem fizették be, három férfit pedig tartózkodási hely megállapítása miatt köröztek.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Feljelentés is történ

Ezen kívül közterületen való alkoholfogyasztás miatt négy esetben intézkedtek, egy szabálytalan gyalogos ellen szabálysértési feljelentést tettek, egy garázdaság sértettjéhez pedig mentőt hívtak, számolt be róla közleményében a rendőrség.

Videón az akción:

Korábban az 50-es villamoson razziáztak

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta áprilisban az 50-es villamoson razziáztak a budapesti rendőrök. Akkor az ellenőrzés során, közterületen történt alkoholfogyasztás miatt tettek szabálysértési feljelentést, egy villamoson utazó és öt, megállóban tartózkodó emberrel szemben.

Elfogás

Valamint elfogtak és előállítottak egy férfit, akit kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt köröztek. Helyszíni bírság kiszabására egy alkalommal került sor, mert az érintett nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen kelt át az úttesten, számoltunk be róla akkori írásunkban.

Kapcsolódó:

Az 50-es villamoson razziáztak a zsaruk: egy körözött férfit is elfogtak – videó

Rendszeres ellenőrzések

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik a rendőrök. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet