Két lopott motor is közrejátszhatott abban, hogy egy férfi menekülni kezdett a rendőrök elől a fővárosban. Előtte veszélyesn cikázott az egyik budapesti hídon, ekkor figyeltek fel rá. Lerázta az üldözőket, de később lebukott.

Minek menőzik, ha vaj volt a fején?

A fővárosi közlekedési járőrök vettek észre a Rákóczi hídon egy Fiat gépkocsit, melynek vezetője nagy sebességgel, irányjelzés nélkül cikázott a sávok között. Bekapcsolták a kékvillogüót és utána eredtek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elmenekült

A férfi azonban menekülni kezdett. A Rákóczi hídról a Soroksári út felé vette az irányt, majd a kereszteződéshez érve a gyalogos járdán keresztül visszafordult híd felé, és elhajtott.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Rendszám, autó, kamerák, stb

A balesetveszélyes manőver után a járőrök a közlekedés biztonságát szem előtt tartva felhagytak az üldözéssel, de felírták az autó rendszámát.

Térfigyelőkamerákat is elemeztek

Kiderült, hogy az autót vezető férfinek nem volt érvényes jogosítványa, mert korábban eltiltották a járművezetéstől, és a Siófoki Rendőrkapitányság is körözte egy súlyos testi sértés miatt folytatott bűnügyben.

Az izgalmas üldözés

Házkutatás

A rendőrök ellenőrizték azokat a címeket, ami a férfihez köthető, amikor pedig átkutatták lakásának udvarát, két lopott motort is találtak; az egyik KTM típusú motort július 15-én lopták el a XII. kerületből, egy Aprilia robogót pedig 2021. decemberében vitte el ismeretlen elkövető a Március 15. térről.

Újra autóban

A rendőrök a 41 éves férfit akkor kapták el, amikor amikor két nappal később újra autóba, abba a bizonyos fehér Fiatba ült. Azt hitte, hogy már nem keresik.

Utcai rohanás

Mindenesetre a Szent István körúton, amikor a közlekedési járőrök kiszúrták a forgalomban haladó autót. P. Csaba ahogy meglátta a rendőröket kiugrott az autóból és futásnak eredt, de a járőrök utolérték és elfogták.

Még egy motor

A XII. kerületi rendőrök az V. kerületben történt robogólopást is egyesítették az ügyükhöz, P. Csaba lakhelyéről pedig egy harmadik járművet is lefoglaltak, melyet vizsgálnak, hogy bűncselekményből származik-e.

Címlapfotó a rendőrségi videóból való.