Több kutyát is műteni kellett, miután csavarokkal teli húsdarabokat ettek. Az agglomerációban sajnos nem egyedi az eset, az elmúlt években tűkkel, szögekkel és fagyállóval is megpróbáltak ártani a négylábú kedvenceknek a legtöbbször ismeretlen elkövetők.

Gyilkos húsdarab

A dél-pesti Péterhalmi-erdőben evett meg egy spániel és egy labrador is egy olyan húsdarabot, amelyben csavarok voltak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Műteni kellett a kutyákat

Az állatokat műteni kellett a történtek után. Az volt a szerencséjük, hogy az állatorvosok gyorsan el tudták távolítani az idegen anyagokat a kutyák gyomrából – adta hírül a Blikk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több tucat csavart találtak

A csavarokból az elmúlt napokban több tucatot találtak a dél-pesti erdőben és környékén. A Hargita téren már egy felhívást is kitettek, amelyben a kutyásokat figyelmeztetik a rájuk leselkedő veszélyre.

Átszúrhatja a gyomorfalat

Ha a kutya lenyel egy csavarral tűzdelt húsdarabot, könnyen veszélybe kerülhet, emiatt pedig azonnal műteni kell. A csavar akár az állatok gyomorfalát is átszúrhatja.

Nyomoz a rendőrség

Az ügyben több bejelentés is érkezett a rendőrség felé, állatkínzás gyanúja miatt nyomoznak egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az elkövető akár három év börtönt is kaphat.

Kegyetlen módszerek

Az állatkínzók sajnos válogatott módszerekkel keseríthetik meg a gazdik életét. Remeteszőlősön és Nagykovácsiban is fagyállós kutyamérgezés történt 2018-ban. Az autókhoz szükséges vegyszer íze, illata vonzó lehet a kutyák számára. Ha a szervezetükbe jut, leállítja a veséket és az állat elpusztulhat.

Fagyállóval átitatott falatok

2019-ben adtunk hírt arról, hogy fagyállóval átitatott falatokkal mérgezik a kutyákat és a macskákat Szentendrén. Tucatnyi állat került orvoshoz, több el is pusztult.

Savanyú szagú anyag

Ugyancsak 2019-ben, savanyú szagú anyaggal átitatott, szögekkel átszúrt tápot dobáltak be az egyik ház udvarába Dunakeszin.

Tűkkel átszúrt húskockák

2020-ban a helyszínen elfogták a kistarcsai járőrök azt a 70 éves férfit, aki tűkkel átszúrt húskockákkal akarta távol tartani portájától a kóbor ebeket.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.