Forgalommal szemben haladt egy piros zsigulis az M4-es autóúton. Erről a rendőrség pár nappal ezelőtt kiadott már egy videót, most a Magyar Közút forgalomfigyelő kameráikon keresztül mutatja be, mennyire életveszélyes szituációkat okozott a szabálytalanul közlekedő autós. A látványos új videót a cikkünk alján nézheted meg.

10 kilométert ment szembe a forgalommal

Amikor kiderült, hogy a piros zsigulis a forgalommal szemben száguldozik az M4-es autópályám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző járőrei azonnal a helyszínre indultak. Az idős férfi mintegy tíz kilométert ment Budapest irányába, de a Debrecen felé tartó oldalon, a belső sávban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hiába villogtak neki, nem érdekelte

Többen is villogtak a szabálytalanul közlekedő sofőrnek, egy autós a 112-es segélyhívó számon tett bejelentést, így a rendőrség azonnal a helyszínre indulhatott, a járőrök megállították és meg is büntették: 30 ezres pénzbírságot és 4 büntetőpontot kapott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Húzódjunk félre

Hasonló esetek kapcsán már számos alkalommal tettek közzé figyelemfelhívást és hasznos tanácsokat, hogy miként kerülhetőek el az ilyen szituációk és mit tegyünk, ha ilyen autóssal találkozunk. A legfontosabb, hogy húzódjunk félre és hívjuk a 112-es számot.

Szembe ment, tömegkarambolt okozott

Egy éve írtuk, hogy baleset-sorozatot indított el az a sofőr, aki szembe ment a forgalommal az M5-ös autópályán, Szeged határában. A bolgár személyautó miatt végül hét autó ütközött, majd a vétkes jármű a sztráda közepén állt meg. Az akkori beszámolóból az is kiderül, hogy volt olyan autó, amelyik az árokba csapódott, egy másik szalagkorlátnak ütközött, a többi pedig a pályán állt meg. A rendőrség tájékoztatása szerint mindezek ellenére szerencsére személyi sérülés nem történ, ám az anyagi kár jelentős volt.

Anya és gyermeke halt meg

A BudapestKörnyéke.hu hírportál számolt be róla még 2019-ben, hogy hárman haltak meg, amikor egy forgalommal szemben közlekedő autó összeütközött egy másik autóval, szintén az M5-ösön. A baleset Felsőpakony térségében történt. Egy autó a forgalommal szemben, Szeged irányába haladt az autópálya Budapest felé vezető oldalán, amikor összeütközött egy másik autóval. A balesetben akkor hárman meghaltak, köztük egy anya és gyermeke, hárman pedig megsérültek.

Januárban is történt hasonló eset

A KékVillogó számolt be róla, hogy a Hajdú-Bihari rendőrök 2021. január 16-án, 4 óra után lettek figyelmesek egy autósra, aki az M35-ös autópályán a forgalommal szemben, bizonytalanul haladt előre. Amint észrevették a rendőrök a szabálytalan autóst, rögtön a nyomába eredtek. Az egyenruhások haladéktalanul megállították a járművet, amelyet egy 44 éves görbeházi férfi vezetett.

Az M6-oson is volt már ilyen

Szintén itt a KékVillogó portál írt arról, hogy egy suzukis lehajtott napellenzőkkel, fülhallgatóval a fülén, teljes komfortérzettel haladt mindenkivel szemben az M6-os autópályán.

Egyre gyakoribb

Sajnos egyre gyakoribb, hogy valaki szemben hajt fel az autópályára, a BudapestKörnyéke.hu is több hasonló esetről számolt már be. Gyakran szidják az ilyen figyelmetlen sofőröket és szinte mindenki idiótának nevezi őket, azonban érdemes tudni, hogy százezrek kaptak úgy jogosítványt Magyarországon, hogy nem autóztak önállóan autópályán.

Átverik őket a tanfolyamon

A vezetési tanfolyamnak ugyan része az autópálya, azonban a legtöbb oktató átveri a kezdő vezetőket és legfeljebb pár percre egy bevezető szakaszon autóznak velük. Mivel a kezdő sofőr azt sem tudja hol van, vélhetően a sok sáv, autó miatt elhiszi, hogy autópályán járt.

Teljes gyakorlatlanság

A sofőrök másik része drámaian gyakorlatlan az autópályákon, nem csoda, hogy most az M4-esen az öregúr a szemközti sávban robogott. Az is nagy kérdés, hogy egy 83 éves ember mennyire alkalmas autóvezetésre, ha pedig az orvos annak is tartja, vajon elegendő-e a 60 évvel ezelőtt megszerzett jogsi adta tudás a mai közlekedési rendszerekhez? A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a Magyar Közút új videója

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból