Az atlétikai világbajnokság futószámai miatt augusztus 26-án és 27-én lezárásokra kell számítani. Egyes utcák és útszakaszok hosszabb ideig nem lesznek használhatók. Számos BKK-járat is módosított útvonalon fog közlekedni.

Lezárják a futópálya útvonalát

A BKK közleménye szerint augusztus 26-án szombaton 4:00 és 11:00 között, valamint augusztus 27-én vasárnap 4:00 és 12:30 között le lesz zárva a futópálya útvonala. A Hősök tere – Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út – József Attila utca – Széchényi István tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Alagút – Attila utca –Apród utca – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchényi István tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere útvonalról van szó. A keresztirányú gyalogos forgalmat a nagyobb csomópontoknál fogják átengedni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Forgalomkorlátozások az Andrássy úton

A hétvége során folyamatosan forgalomkorlátozásokkal kell számolni az Andrássy úton. A versenynapok délelőttjén a teljes Andrássy út le lesz zárva. A délutáni órákban az Oktogon és a Hősök tere közötti útszakaszt nem lehet majd igénybe venni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bontási munkák kezdődnek vasárnap este

Augusztus 27-én, vasárnap este 20:00-tól bontási munkák veszik kezdetét. A Hősök terénél ezért a Dózsa György utat le fogják zárni újra.

A Terézvárosi Fesztivál is most lesz

Ezen a hétvégén esedékes a Terézvárosi Fesztivál. Ennek okán augusztus 25-én péntektől augusztus 27-én, vasárnap estig a Podmaniczky utca Izabella utca és Szinyei Merse utca közötti szakaszok is zárva lesznek.

Nagy változások a közösségi közlekedés tekintetében

A 979-es és a 979A jelű autóbusz menetrendje megváltozik a hétvégén. Több alkalommal is módosított útvonalon, rövidített útvonalon fognak ezek a járatok közlekedni. A Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyet éppen átépítik, így ott nem fognak megállni a buszok.

Sok járatot érint még a változás

A 20E, a 30-as, a 30A, a 79-es, a 230-as buszok mellett a 75-ös trolibusz menetrendjében is lesznek változások a hétvégén. A 105-ös és 210B autóbuszok módosított útvonalon fognak közlekedni.

Trolik és villamosok menetrendjét is érintik a változások

A 70-es, a 72-es, 73-as, a 76-os és a 78-as trolibusszal utazóknak is fel kell készülnie némi változásokra ezen a hétvégén. A 4-es és 6-os villamosok dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér M, valamint a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M között fognak közlekedni járna. Az Oktogonnál a pálya felett kiépített gyalogos hídon lehet átkelni a csomóponton.

Ezeknek a buszoknak változik még a menetrendje

A 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 216-os, a 178-as és az 5-ös autóbusz menetrendjét is érintik a lezárások. Aki teheti, indulás előtt jól teszi, ha tájékozódik a BKK INFO oldalán vagy a BudapestGO applikációban az aktuális közlekedési helyzetről.

Ezek is érdekelhetnek!

A valós idejű információkat is el lehet érni

A BudapestGo applikáció valós idejű járatinformációkat mutat. Az app segítségével kényelmesen meg lehet vásárolni az utazáshoz szükséges jegyeket és bérleteket egyaránt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BKK