Szijjártó Péter azt nem vonja vissza. A külügyminiszter egyébként is visszavárja a válogatottba a focistát, akit minap „tesókájának” nevezett.

Megtarthatja a diplomata útlevelet

hvg.hu szúrta ki, hogy Dzsudzsák Balázs megtarthatja diplomata-útlevelét, amit azzal érdemelt ki, hogy a válogatott csapatkapitánya volt. A focista korábban az állam segítségével repült az Egyesült Arab Emírségekből Magyarországra, miután az országban a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légiforgalom.

Ezek is érdekelhetnek:

Pedig már nem is válogatott

Dzsudzsák azóta az NB II-be, Debrecenbe igazolt, nem válogatott, Marco Rossi szövetségi kapitány még a keretbe se hívta be, ezért Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője rákérdezett, visszavonják-e a diplomata-útlevelét.

FRISS: Már ma megszavazhatják az orvosi béremelésről szóló törvényjavaslatot

Megkérdezték Szijjártók

A kérdésre Szijjártó Péter külügyminiszter megbízásából Magyar Levente államtitkár igen tömören válaszolt: Nem.

Nagy a barátság

Szijjártó Péter már többször jelezte, milyen jó barátja Dzsudzsák, ahogy azt is, szerinte újra ott lenne a helye a válogatottban.

“Tesókám”

A miniszter legutóbb, a Debrecen Televízió vendége volt, amikor  összefutott a focistával, akit tesókámnak nevezett, méltatta szépségét és azt is elárulta neki, hogy óriási a felháborodás otthon, a gyerekei nem örültek, hogy szövetségi kapitány nem hívta meg Dzsudzsákot a válogatottba. A labdarúgót azzal biztatta.

Szijjártó szerint Dzsudzsák lesz még válogatott

Lesz az még 109, lesz az még 110! – mondta Szijjártó.

Rekorder

A miniszter ezzel arra utalt, hogy a Loki játékosa Király Gáborral közösen magyar válogatottsági rekorder, mindketten 108-szor öltötték magukra a címeres mezt.

Kiemelt kép: Dzusdzsák Balázs