Egy évvel ezelőtt, ezen a napon hunyt el Szilágyi István özvegye, Jolika néni. A tragikus sorsú művészházaspár otthona azóta is üresen áll, egyelőre senki nem tudja, mi lesz a sorsa.

Egy éve hunyt el

Amint arról korábban a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Jolika néni tavaly, 2021. február 6-án hunyt el, hosszantartó, súlyos betegségét követően. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gondterheltek voltak az utolsó évei

Ahogyan azt lapunk is megírta, Jolika néninek nehéz és súlyos időket kellett átélnie, miután a gyanú szerint Szilágyi István színművészt meggyilkolta a saját fia.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ózdra költözött

Jolika néni otthona vált lakhatatlanná, ezért a szobrászművész elköltözött a testvéréhez Ózdra, majd nem sokkal ezután kórházba került. Sajnos az állapota nem javult, gyenge volt és étvágytalan. Tüdődaganata pedig nem volt sem operálható sem kezelhető, ezért kellett neki egy személy, aki folyamatosan vigyáz rá, így került akkor a testvéréhez – írta akkor Blikk.

Kapcsolódó:

Szó volt róla, hogy szeretetotthonba kerül

Jolika néni súlyos betegsége miatt felmerült, hogy szeretetotthonba viszik át, azonban január végén visszaszállították Budapestre. Amikor visszaért a fővárosba, egy kórházban folytatták a kezelését, azonban állapota nem javult, nem sokkal kéősbb életét vesztette.

Rosszindulatú daganata volt

Jolika néni, akinek a színész férjét, Szilágyi Istvánt a gyanú szerint a saját fia gyilkolta meg, nagyon súlyos betegséggel küzdött. Az idős asszony tüdején ugyanis rosszindulatú daganatot találtak.

Nagyon nehezek voltak az utolsó hónapjai

Az özvegy utolsó hónapjai egyáltalán nem teltek boldogan, hiszen a korábbi otthona lakhatatlanná vált, arról nem is beszélve, hogy a házon hatalmas hitel is volt.

Szerette volna még látni a fiát

Január elején azt mondta Jolika néni, utolsó kívánságaként szeretne még találkozni még egyszer utoljára a fiával. Az özvegyet akkor a Ripost kereste meg.

Ezt mondta

“Nagyon örülnék, ha találkozhatnék a fiammal. Tudom, hogy óriási bűnt követett el, de nem tudok mit tenni, mégiscsak a gyermekem, a vérem… Remélem, kérvényezhetjük a találkozót, és ha megkapjuk a szükséges engedélyeket, hosszú hónapok után végre újra láthatom Pétert!” – nyilatkozta január elején Jolika néni.

Szilágyi István halála

Korábban a BudaPestkörnyéke oldalán is írtunk róla, hogy az ország Lópici Gáspárjaként elhíresült színművészt, Szilágyi Istvánt a rendőrség gyanúja szerint a saját fia, a 49 éves Péter gyilkolta meg: 2020 május elején agyonverte őt. Már Szilágyi életében is nagy gondot okozott a házukra felvett, 30 milliós jelzáloghitel, de amióta az özvegy egyedül élt, a börtönben ülő fiukra nem maradt támogatás. 

A ház Jolika néni halála óta üresen áll

„A ház azóta is üresen áll, nem lakik benne senki. Sokaknak hiányzik a környéken is Jolika néni, mert mindig mindenkihez volt pár kedves szava. Az is biztos, ha élne kiállna a fia mellett a bíróságon, mert mindennél jobban szerette Pétert” – mondta a Blikknek egy a Szilágyi család környékén élő olvasó. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Jolika néni – Forrás: TV2