Telefonos interjú közben karambolozott Parragh László. Az Iparkamara elnöke éppen a Klubrádióban beszélt. Állítólag nem sérült meg

Klubrádióban

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Parragh Lászlót a kata adózás változásáról kérdezték, illetve arról, hogy ha a katásokkal kiszúrnak, miért nem megy bele a kormány a globális minimumadóba, ami a nagyvállalatokat érintené. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magyarázat

Parragh László azt mondta, nem volt szerencsés év közben változtatni az adózási szabályokon, de szükség volt rá. Azt mondta, azért szorgalmazta a kata megváltoztatását, mert neki nem csak a katásokat, hanem a többi munkaadót is képviselnie kell.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Hoppá, belénk jöttek

Az élő, telefonos interjú 18. perce után kicsivel – a műsor hangfelvétele itt hallgatható vissza – Parragh közölte, hogy beléjük jöttek – vette észre a Blikk.

Folytatták

Először azt közölte, hogy fél óra múlva folytassák az interjút, de végül, mivel nem Parragh vezette a kocsit, belement, hogy még pár percig válaszoljon a műsorvezető kérdéseire.

Koccanás

A kamarai elnök azt mondta, csak egy kisebb koccanásról van szó, és miközben az interjú folytatódott, a sofőrök már töltötték is a betétlapokat. Senki nem sérült meg.

Nagy szigorítás

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon többször beszámoltunk róla, szeptembertől csak egyéni vállalkozás lehet majd katás, 18 milliós éves bevételi határral és az ezt az adózási nemet választó vállalkozók csak magánszemélynek állíthatnak majd ki számlát, cégnek nem.

Színlelt munkavállalás megszűntetése a cél

A magánszemélyekre való számlázás korlátozásával valószínű, hogy a törvényalkotó a színlelt munkavállalást akarta teljesen kiszorítani a rendszerből, a társasházak speciális helyzetét azonban nem veszi figyelembe a tervezet – írja a Társasházi Háztartás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bonyolult forma

Nem új keletű, hogy a társasházakról, mint egyfajta különleges „nem cég, de nem is magánszemély” identitásokról nem esik külön szó. Sok hazai bank a mai napig nem tudja hova tenni ezt a fajta működési formát, nincs tisztában a társasházak működésével, azok hitelezésének módjával, és mivel nehéz a jelzálog fedezet biztosítása is egy társasházi hitelnél, így inkább a jól bevált cég és magánszemély célcsoportra koncentrálnak.

Nőni fog a közös költség

A társasházak törvényalkotás során való elfelejtése azonban ennél sokkal nagyobb veszélyekkel fenyeget: az egyik, hogy amennyiben a jelenleg megjelentek szerint kerül elfogadásra a törvényjavaslat, úgy a társasházkezelők kénytelenek lesznek a többletterheiket a társasházra, azaz a magánszemélyekre hárítani, így azonnal nő a közös költség, kvázi a rezsi is.

Címlapfotó: MTI/Soós Lajos.