Az autósok igyekeztek kitérni az emberi irányítás nélkül rohanó ló elől. Cikkünk végén megtekintheted az esetről készült videót.

Váratlanul tűnt fel

Egy autós fedélzeti kamerájával rögzítette, ahogy a Károlyi István utcán halad Pest felé Fót belterületén. Egyszercsak arra lett figyelmes, hogy az előtte haladó autósok szokatlanul kezdtek viselkedni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balra húzódtak

Bár záróvonal válaszotta el egymástól a két forgalmi sávot, az autósok áttértek a menetirány szerinti szemközti sávba. Jó okkal tették ezt, hiszen szemből feléjük vágtázott egy ló. Egy lovaskocsit is húzott maga után.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem ült senki a bakon

Rejtély, hogy miért kezdett a ló vágtázni. Egyelőre az sem derült ki, hogy miképpen tudott elszabadulni. Az autósok gyors reakciójának köszönhetően szerencsére – legalábbis a felvételek alapján – baleset nem történt.

Ezek is érdekelhetnek!

A kamerás autó sofőrje megijedt

A felvételt a BpiAutósok YouTube csatornája tette közzé. A videón hallatszik, ahogy az autóban utazók közül valaki megijed. “Hű, jesszusom” – mondja.

Szerencse, hogy nem történt baleset

Fortuna közbenjárása is kellett ahhoz, hogy ne történjen baleset. Ha ugyanis a szembejövő sávban jöttek volna autók, a kamerás autónak és az előtte haladónak nem lett volna hova kitérnie. Az út jobb oldalán ugyanis árok található.

Nyitott kérdések

Továbbra sem lehet tudni, hogy az elszabadult ló végül hol állt meg. Arról sincs egyelőre információnk, hogy későbbi vágtázása során nem szenvedett-e vagy okozott-e balesetet. Amint lesznek az eset kapcsán fejlemények, beszámolunk róla.

Volt, hogy már az M7-esre is felszaladtak lovak

Néhány évvel ezelőtt az M7-es autópályát le kellett zárni, mert lovak szaladtak az úttestre. A két ló befogásának idejére a Budapest és Balaton felé tartó oldalt is lezárták a rendőrök.

Egy másik ló szerencsétlenül járt

Tavalyelőtt Budapesten a Balatoni úton egy betonmixerrel ütközött egy ló. Az állat egy tanyáról szabadult el, és a forgalmas úton érte a végzet. Az ütközés után ugyanis a négylábú hamarosan kimúlt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A fóti esetről készült videó

.

Kiemelt kép: az elszabadult ló húzza a lovaskocsit – Forrás: BpiAutósok