Orbán Viktor volt óvodájába látogatott vissza annak 140. évfordulóján. A miniszterelnök megköszönte az óvónők munkáját, ám ezzel nem mindenki elégedett.

A miniszterelnök videót tett közzé

53 év után visszatért Orbán Viktor a Háromhárs Óvodába. Azt írta közösségi oldalán, hogy amit ott kapott, azt sosem feledi. Köszönetét fejezte ki az óvónőknek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megköszönte mindenkinek a munkáját

“Szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, aki naponta törődik a gyerekekkel, gondozza őket. Hálásak vagyunk önöknek, nektek azért a munkáért, amit itt minden nap elvégeztek” – mondta Orbán Viktor az évfordulós ünnepség alkalmából tartott beszédében. Erről videó is készült, ami felkerült a miniszterelnök közösségi oldalára.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem mindenkinek tetszett

A videó kapcsán Kátainé Kovács Viktória, a Pártatlan Óvodákért Közösség egyik alapítója az RTL Híradónak azt mondta, “érdekesen fejezi ki a miniszterelnök a háláját”. A szervezetet október végén hozták létre azok a 15. kerületi óvónők, akik elsőként igyekeztek egész napos munkabeszüntetéssel felhívni a figyelmet arra, milyen nehéz az óvodai dolgozók helyzete.

Hálával nem lehet fizetni

“Sajnos a boltban, illetve a számlákat nem lehet hálával kifejezni” – mondta Kátainé Kovács Viktória az RTL Híradó számára. A szervezethez több százan csatlakoztak országszerte. A pedagógusok elmondása szerint hiába tartanak hetek óta akciókat, hiába sztrájkolnak, nem hallják meg a hangjukat.

Béremelést szeretnének

“Várjuk, hogy fejezze ki a háláját máshogy is” – utalt ezzel a Pártatlan Óvodákért Közösség alapítója arra, hogy béremelést szeretnének, nem csak szép szavakat. A szervezet szeretné, ha a pedagógusbértábla vetítési alapját a mindenkori minimálbérhez igazítanák, és infláció követővé tennék.

Ezek is érdekelhetnek!

Csalódott volt, miután megnézte a videót

Az RTL Híradónak elmondta Kátainé Kovács Viktória, hogy csalódott volt a miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videó kapcsán. A pedagógus szakszervezetek is csalódottak amiatt, ahogyan zárult a pedagógusok béremelésével kapcsolatos tárgyalás Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral.

Reményt adtak, de nem történt semmi

A Pártatlan Óvodákért Közösség alapítója szerint semmi előremozdulás nem történt. Hiába hívták be őket, reményt adtak, de nem született megoldás a pedagógusok problémájára.

Ezt ígérte a kormány

Amennyiben sikerül megállapodni az Európai Bizottsággal, akkor januártól 20%-kal emelkedhet a pedagógusok bére. Amennyiben ez nem történik be, úgy az emelés mértéke csak 10%-os lesz. A pedagógusok fizetéséről november elején beszélt Orbán Viktor a parlamentben.

Van többletbevétel, de a rezsivédelmi alapba megy

Az MSZP-s Harangozó Tamás megkérdezte, miért az EU-s pénzekhez kötik a pedagógusok bérének fejlesztését. Ezt a kérdést annak kapcsán tette fel, hogy az államkincstár adatai alapján közel 2600 milliárd forint plusz adóbevétel került a kasszába. Orbán Viktor elmondta, azért nem ebből fedezik a pedagógusok bérének fejlesztését, mert minden többletbevétel a rezsivédelmi alapba megy. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Pixabay