Egy új bemutató kapcsán a Vígszínház új igazgatójával a Blikk készített interjút, melyben Rudolf Péter elmondta, hogyan viszonyul most Eszenyi Enikő személyéhez és mit gondol a korábbi igazgató RTL-es visszatéréséről.

Megtiszteltetés

“Tiszteletet érzek a 125 éves Vígszínház minden eddigi igazgatója iránt. Ők és mindenki, aki eddig a Vígszínházért dolgozott, jelentik a Vígszínházat. Megtiszteltetés, hogy e körhöz tartozhatok” – fogalmazott Rudolf Péter.

Fontos dolog

Az igazgató azt is elmondta: nem látta Eszenyi tévés szereplését. „Csak hallottam róla” – mondta Rudolf Péter – „Azt gondoltam, nyilván fontos dolog, hogy Enikő is dolgozik, magam is ezt teszem.”

Kemény döntés

Arról, hogy Eszenyi három rendezése műsoron maradt, de az egykori igazgató személyesen nem vesz részt a felújítópróbákon csak virtuálisan, Rudolf Péter úgy nyilatkozott: “Én döntöttem így.”

Nem örült

Mint mondta: „Sokakat meghallgatva. Nem volt könnyű döntés. Most is nagyon érzékenynek tekintem ezt a helyzetet és aszerint is kezelem. Enikő nem örült, amikor erről tájékoztattam, de elfogadta. A felújítópróbák során folyamatosan tartottuk vele a kapcsolatot” – mondta Rudolf Péter, majd így folytatta:

Senki nem tör össze semmit

„Minden erőmmel azon vagyok, hogy a lehető legkorrektebben és legelegánsabban kezeljem ezt a helyzetet. Szerencsés helyzetben vagyok, hogy bele tudok nézni a tükörbe, és ha Enikővel ugyanazokat a tükröket nézzük, akkor nem fogja senki összetörni őket” – fogalmazott az igazgató.

Lemondott

Eszenyi Enikő azt követően mondott le a Vígszínház vezetéséről, hogy több színész is nyilvánosan kritizálta rendezői módszereit.

Hisztis

Azt mondták róla gyakran hisztis és megalázóan beszél a színészekkel. Többen felmondtak, vagy a nyilvánossághoz fordultak, még olyan régi motoros Vígszínház tagok, mint Halász Judit sem álltak ki mellette.

Vizsgálat

Miután a főváros illetékes bizottsága vizsgálatot indított a Vígszínházban történtek miatt, Eszenyi Enikő bejelentette távozását és azt is, hogy nem jelölteti magát újra a Vígszínház élére.

Újra előkerült

Eszenyi Enikő az elmúlt hónapokban eltűnt a nyilvánosság elől, legutóbb az RTL Klub Álarcos énekes című műsorában került elő., ő volt a tigris.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: Eszenyi Enikő – Forrás: RTL Klub