Szeptember utolsó vasárnapja világszerte a békés együttélés fontosságára hívja fel a figyelmet, ehhez csatlakozva Fehérszalag akció indul Erdőkertesen. Azt kérik a lakosságtól, hogy tűzzenek fehér szalagot a hétvégén a kertkapura, ezzel üzenve: a növekvő csatazajban egyre fontosabb az egymás iránti tolerancia, a megértés, a belátás.

Konfliktusok nélkül

„Kiemelten fontosnak tartom a felesleges konfliktusok mellőzését, a békés együttélést az alkotóképesség érdekében”- mondta Pásztor László, a Gödöllőhöz közeli Erdőkertes polgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Együttműködés

Mint fogalmazott: „Sok közös feladatunk van a lakossággal a mindennapokban, amiket nem agresszív kommunikációval, hanem békés belátással, együttműködéssel lehet hatékonyan megoldani.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Szalagozás Erdőkertesen

Fontos gesztusok

Aprónak tűnő, de fontos gesztusok, amikor a helybeliek együtt sütnek-főznek, a szomszédok megetetik egymás macskáját, egymásra bízzák ingatlanjaikat, vagy az itt lakók egy emberként mozdulnak meg egy-egy jótékonysági gyűjtéskor.” – mondta a polgármester.

Az iskolára is szalag került

Új akció

A Fehérszalag akcióval – hagyományteremtő jelleggel – arra szeretném felhívni a figyelmet: rajtunk múlik, hogyan fordulunk egymáshoz, mennyire vagyunk együttműködőek, megértőek, békések. Szeretném, ha ez a közösségi szemlélet fontos lenne az itt élőknek, mert ezzel mindenki nyer.” – tette hozzá Erdőkertes vezetője.

Rengeteg szalagot osztanak ki

Péntektől kezdve több száz szalagot osztanak szét a településen, hogy minél többen érezzék, rajtuk is múlik, mennyire jó hely Erdőkertes. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

RTL-es celeb a faluházban

Erdőkertes legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor kiderült, Szőke Zoltán, a Barátok közt egykori Berényi Miklósa vezeti az Erdőkertesi Faluházat és Könyvtárat. A népszerű színész 2 évvel ezelőtt vonult vissza. Azóta jógázik és egy tanyán él. Most Erdőkertesen készül arra, hogy visszatérjen a színpadra. Ide kapcsolódik: Berényi Miklós lett az erdőkertesi faluház igazgatója, az RTL klub egykori sztárja azt tervezi, hogy itt tér vissza a színpadra

Szőke Zoltán is Erdőkertesen dolgozik

Erdőkertes Veresegyházhoz tartozik

Fotók forrása: Erdőkertesi önkormányzat