Minden napra jutott eddig egy halálos baleset. A mozdonyvezetők nem tudnak megállni, ha valaki későn próbálja meg elhagyni a síneket.

Péntek este Vecsés-Kertekalja megállónál történt gázolás

A Monorról 18:37-kor Budapest irányába közlekedő S50-es vonat elütött egy embert Vecsés-Kertekalja mególllóhelynél. A baleset idején egyaránt jól működött a fény-és félsorompó, mégis megtörtént a baj. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vizsgálták a baleset körülményeit

A monori rendőrkapitányság vizsgálta a történteket. A Tények információi szerint egy 41 éves nő volt az áldozat. Vissza akart szaladni egy ismerőséhez a síneken túlra, ám már nem ért át a vonat előtt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezek is érdekelhetnek!

Hiába vészfékezett a mozdonyvezető

Egy lámpánál várakozó autós látta a balesetet. Azt mondta, bár a mozdonyvezető vészfékezett, nem tudott már megállni. Odarohant segíteni, ám szörnyű látvány fogadta, a nő testét gyakorlatilag szétszakította a szerelvény.

Galgahévíznél is gázolt a vonat

Szombaton este a Keleti pályaudvarról induló, Kassa felé tartó vonat ütött el egy embert Galgahézvíznél. A szerelvény 18:30-kor gördült ki a Keleti pályaudvarról, a baleset tehát sötétedés után történt. A helyszníelés idejéig csak egy vágányon közlekedtek a vonatok hatvani vonalon.

Utasok nélküli vonat ütött el egy embert vasárnap

Vasárnap hajnalban Pilisvörösvár állomáson ütött el egy vonat egy embert. A szerelvényen nem voltak utasok. A szerencsétlenül járt személy a helyszínen életét vesztette.

Rengeteg a vonatbaleset

A vonatok féktávolsága több száz méter, hívja fel a figyelmet honlapján a MÁV-Volán-csoport. Idén már több tucat vasúti átjárós baleset történt, és bár még nincs vége az évnek, már most többen vesztették életüket mint tavaly.

Ezt mondja a KRESZ

A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni. Az átjárón való áthaladás során figyelni kell a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseket. Amennyiben piros a fénysorompó jelzése, nem szabad átkelni. Csak akkor szabad elindulni a síneken keresztül, ha a sorompó karok teljesen felnyíltak, és ha van lámpa, annak fehéren kell villognia.

Ezt kell tenni, ha nem működik a fénysorompó

Amennyiben a fénysorompó nem működik, azaz sem piros, sem fehér lámpa nem villog, akkor az nem azt jelenti, hogy szabadon át lehet kelni a vasúti átjárón. Meg kell győződni arról, hogy nem tart vasúti jármű a sorompó irányába, és biztosan át lehet-e haladni a vasúti sín túloldalára. Amennyiben bármelyik irányból jön vonat, akkor még az átjáró előtt meg kell állni.

Vasúti átjárón tilos előzni

A KRESZ kimondja, hogy vasúti átjáróknál és közvetlenül előttük tilos az előzés. Az elmúlt években több mozdonyvezető és vasutas kolléga vesztette életét vagy sérült meg, ezért a vasutasok arra kérik a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek oda a vasúti síneken történő átkeléskor, és csak szabályosan tegyék azt meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív