Több mint 60 munkatárs távozik az Indextől, miután a napokban a lap vezetése menesztette a főszerkesztőt. Az újságírók pénteken tömegesen adták be felmondásukat.

MOST TÖRTÉNIK: Nézd meg kik vannak ott a sajtószabadságért és az Indexért összehozott tüntetésen, klikkelj ide!

FRISSÍTÉS:

Már 70 munkatárs jelezte távozását az Indextől. Felmondott a teljes politikai és gazdasági rovat.

ELŐZMÉNY:

Az Index közleményben tudatta, hogy pénteken munkaviszonya megszüntetését kezdeményezte a lap szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, korábbi főszerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek. Távozásukkal egyidejűleg a szerkesztőség több mint hatvan munkatársa is kezdeményezte a felmondását.

Tóth-Szenesi Attila a lap korábbi főszerkesztője a 18 éves Indexes pályafutása után a Facebookon így búcsúzik: ” Köszönöm, hogy itt, az ország legnagyobb lapjává érő Indexben dolgozhattam, köszönöm a kollégáknak az együtt töltött éveket, szeretem mindegyikőjüket, akár mennek, akár maradnak. A maradóknak azt kívánom, hogy a törés után is szabadon dolgozhassanak, nekünk, távozóknak meg azt, hogy minél előbb találjunk egy olyan jó munkahelyet, mint amilyen ez volt”.

Az újságírók azért mondanak fel, mert nem értettek egyet azzal, hogy a napokban az Index vezetése menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt. Ő a menesztése után, délután egy állománygyűlésen a szerkesztőség tagjainak mondta el, hogy mi történt: Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke egy külső helyszínen egy ügyvéddel várta aznap, ahol átnyújtotta neki a felmondását.

Az újságírók a tömeges felmondást az Index függetlenségi barométerének átállításával, illetve a szolgálati közlemények kiadásával indokolták.

Kiemelt kép: az Index felmondott munkatársai – Forrás: Youtube/24.hu