Az érsek azonnali vizsgálatot rendelt el. Az esetet rendkívül alaposan ki fogják vizsgálni.

Bejelentés történt

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Gyermek- és Ifjúságvédelmi Szolgálatának bejelentő oldalán keresztül érkezett bejelentés a Főegyházmegye egyik papjával szemben, tudta meg a Magyar Kurír. A lap közleményt kapott ennek kapcsán a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyétől. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnal cselekedett az érsek

Az egyházi törvényeknek megfelelően Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek azonnali döntést hozott. Elrendelte az előzetes vizsgálatot, hogy kiderüljön, pontosan mi történt. Az érintett papot azonnali hatállyal fel is függesztették.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez történt ezután

Meghallgatták az érintett feleket, majd az Érseki Hivatal fel is kereste a hatóságot. A gyanú az, hogy kiskorú sérelmére bűncselekményt követtek el. Az Érseki Hivatal átadott minden dokumentumot az eset kapcsán a hatóságoknak.

Nem tétlenkedett az Érseki Hivatal

Az Érseki Hivatal ezzel együtt azt is kezdeményezte, hogy az előzetes vizsgálat anyagát továbbítsák az illetékes vatikáni Hittani Dikaszérium irányába. Az érintettek támogatásáról felkészült személyek tudnak gondoskodni. A Kecskeméten lévő Reménység Háza Lelkigondozói és Mentálhigiénés Tanácsadó Szolgálat munkatársai tudják ellátni ezt a feladatot.

Minden részlet egyelőre nem tisztázott

A közlemény szövege szerint az ügy folyamatban van. Ennek okán pontos részleteket nem árultak el, így nem lehet tudni, hogy a pap mit követhetett el pontosan.

Ezzel zárta sorait a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

A közleményből kiderül, hogy a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye megdöbbent az eset kapcsán. Az érintetteket együttérzésről biztosította, továbbá imádkoznak az okozott sebek mihamarabbi begyógyulása érdekében.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem ez az első hasonló eset

Hodász András atya arról számolt be, hogy kamaszkorában többször is visszaélést követtek el ellene. Bő fél évvel ezelőtt Hodász András saját kérésére mentette fel őt a papi szolgálattól Erdő Péter bíboros.

Ennek kapcsán szólalt meg Hodász András

Hodász András azért hozakodott elő ezzel a kellemetlen emlékkel, mert azt a Pető Attilát ítélték el, akit korábban egy pap bántalmazott. A férfi azt szerette volna elérni, ha az egyház a történtek miatt bocsánatot kér tőle. Ezt azonban sem telefonon, sem üzenetben, sem személyesen nem tudta kicsikarni.

Egy plébánia ajtaját rugdosta Pető Attila

Pető Attila dühében egy plébánia ajtaját megrugdosta. Hodász András szerint az ilyen cselekmények áldozatai az események megtörténtekor lefagyhatnak, majd elfojtják magukban azt a haragot, dühöt amit éreznek. Éppen ezért megérti, Pető Attila miért tette azt, ami miatt végül vádlott lett belőle. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció