Zugló polgármestere, Horváth Csaba felhívást tett közzé a saját közösségi oldalán. Mutatjuk, mire biztatja az embereket.

Sok a szabálytalanul parkoló autó Zuglóban

A polgármester arról számolt be követőinek, hogy sokan keresik meg annak kapcsán, mert rengeteg autós szabálytalanul parkol. A probléma a zöldfelületeket elfoglaló járművekkel van. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felveszik a harcot a renitens sofőrökkel

Horváth Csaba közölte, több fronton is szeretnék felvenni a harcot ezzel a káros jelenséggel. Közösségi oldalán tippeket adott annak kapcsán, hogy a lakosok mit tehetnek, ha azt látják, valaki szabálytalanul, zöldfelületen parkol.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Így lehet bejelentést tenni

A Zuglói Önkormányzati Rendészetnek elektronikus úton a legegyszerűbb jelezni a problémát. Ehhez az [email protected] címre kell e-mailt írni. Sürgős esetben az 1-211-2233-as telefonszámon lehet jelezni a problémát.

Gyors beavatkozásra van szükség

A zuglói polgármester kiemelte, hogy a szabálytalan parkolás észlelése esetén célszerű a Rendészetet közvetlenül felkeresni. Lehet, hogy valaki hiába ír a Járókelőnek, mert mire felderítenék az ügyet, addigra hűlt helye lesz a szabálytalanul parkoló autónak.

Az önkormányzat is akcióba lendül

Horváth Csaba elmondta, megkezdték Zuglóban a zöldterületeket védő korlátok, pollerek, fák és cserjék telepítését. A szabályokat ugyanis nem mindenki hajlandó betartani. Ellenben ha az autósok fizikai akadályokkal találják szemben magukat, akkor kénytelenek lesznek az előírásoknak megfelelően cselekedni.

Ezek is érdekelhetnek!

Nincs visszatartó ereje a büntetéseknek

A kommentelők között van, aki helyeseli az intézkedést. A büntetéseknek ugyanis nincs elegendő visszatartó ereje. Más azt javasolta, hogy el is kellene szállíttatni a renitens sofőrök autóját, és súlyos csekket kellene kiállítani a számukra.

Nincs elég parkolóhely

A Zuglóiak Fóruma Facebook csoportban többen arról panaszkodnak, hogy nem találnak parkolóhelyet a lakóhelyük közelében, ezért parkolnak zöldfelületre. Az emberek között jelentős a véleménykülönbség. Van, aki azzal érvelt, hogy nem viheti fel az autóját a nappaliba, más pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a ház előtti parkolás nem alapjog.

Lehet kérdezni a polgármestertől

2023. március 7-én fogadóóra lesz 16:00-tól Rangos Katalinnal. Zugló ügyeiről fogja kérdezni vendégét, Horváth Csabát. A lakosok is kérdezhetnek majd, méghozzá az adás alatt kommentben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A polgármester posztja az eseményről

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív