Több vasútvonalon is változni fog a menetrend, így akik rutinból szoktak közlekedni, jobban teszik, ha előbb tájékozódnak.

Ezért módosul a menetrend

Vasúti felújításokra, karbantartásokra és fejlesztésekre kerül sor. Annak érdekében, hogy ezeket végre tudják hajtani a szakemberek, némileg módosítani kell a vonatok menetrendjét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Erre kell számítani

A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon módosított menetrend szerint fognak közlekedni a vonatok pályakarbantartás okán. A Mávinform közleményéből kiderül, hogy a Mecsek InterCity és a Helikon InterRégió vonatok, valamint a Fenyves gyorsvonatok helyett pótlóbuszok fognak közlekedni Dombóvár és Pécs között.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Máshol is lesznek pótlóbuszok

Ugyancsak buszokkal lehet utazni Dombóvár és Szentlőrinc között is a személyvonatok helyett. A Dombóvár és Komló közötti szakaszon is pótlóbuszokkal készül a vasúttársaság.

Pályakarbantartás lesz a Budapest-Esztergom vonalon

Pénteken 22:40-től hétfőn 0:50-ig a főváros és Esztergom városa közötti szakaszon fognak pályakarbantartási munkálatokat végezni. Ennek okán az S72-es valamint a Z72-es vonatok nem fognak közlekedni Pilisvörösvár és Esztergom között. Pótlóbuszokat fognak helyettük indítani.

További részletek az esztergomi vonal kapcsán

A Piliscsévnél megálló vonatok pótlóbuszai Piliscsévén a központban, a Hősök terei buszmegállót is érinteni fogják. Ingajáratban közlekedő kisbusszal lehet elérni Szabadságligetet Pilisvörösvárról, valamint Klotildligetet Piliscsabáról.

Május közepétől sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz

Nemrég megírtuk, hogy május 15-től sűrítik a Balaton felé közlekedő járatok számát. Már 330 ezren vásároltak vármegye- és országbérletet, és az utasok egyre komolyabb érdeklődést mutatnak a balatoni járatok kapcsán.

Már érvénybe lépett az előszezoni menetrend

Május 15-én lépett életbe az előszezoni menetrend, ami június 16-ig marad érvényben. Több InterCity-kocsi és motorvonat van már forgalomban, mint amennyi a téli menetrend szerint közlekedett. A vonatokon több férőhely, mint amennyi kora tavasszal volt.

Ezek is érdekelhetnek!

Fontos bejelentés a vármegye- vagy országbérlettel utazók számára

Akik ilyen bérlettel rendelkeznek, azok a személyvonatok és sebesvonatok mindegyikét felár megfizetése nélkül használhatják. A bérletek azonban az InterCity és expresszonvatokon utazva kizárólag felármentes szakaszokon belül érvényesek. A felármentes szakaszokról a MÁV-csoport honlapján érdemes tájékozódni.

Több busz is fog indulni a Balatonra

Május 15-étől kezdve az északi part irányába több buszt is fognak indítani Budapest és a Balaton között. Naponta néhány alkalommal közvetlen buszjárat lesz. A buszokkal az északi és a déli part főbb célállomásaihoz lehet eljutni a fővárosból. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

MTI, Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu