Az M3-as metró felújítása napokon belül véget ér, május 22-étől pedig jelentős változást fognak tapasztalni az utasok.

Minden állomáson meg fognak állni a szerelvények

Május 22-én hétfő délutántól minden állomáson meg fog állni az M3-as metró. Ez azt jelenti, hogy Kőbányai-Kispest és Újpest-központ között a szerelvények egyetlen megállót sem fognak kihagyni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két újabb állomást vehetnek birtokba az utasok

A Nagyvárad téri és a Lehel téri állomásokat a hétvégén még nem tudják igénybe venni a tömegközlekedéssel utazók. Hétfő délutántól azonban ezeket az állomásokat is megnyitják az utasforgalom előtt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez lesz a sorsa a pótló buszoknak

Hétfő délutántól la pótló buszok nem fognak közlekedni. A keddi naptól fogva a pótlást segítő alternatív járatok újból az eredeti útvonalukon fognak közlekedni.

Több mint öt éve kezdődött a metróvonal felújítása

Az M3-as metró felújítása öt és fél éve kezdődött. Az utolsó simítások vannak már csak hátra a Lehel téren és a Nagyvárad téren. Ezek az állomások azért maradtak a felújítás végére, mivel a szerelvényeknek itt volt lehetősége megfordulni.

Ezek is érdekelhetnek!

A két állomás átadásának időpontját már lehet tudni

A szóban forgó két metróállomást várhatóan május 22-én hétfőn délelőtt fogják átadni. Ennek köszönhetően délutántól már a teljes vonalon zavartalanul fog tudni közlekedni az M3-as metró.

A felszíni közlekedést is érinti a változás

Két állomáspótló busz nem fog közlekedni hétfő délutántól: az M14-es és az M30-as járatokra már nem lesz szükség. Keddtől a 34-es és a 106-os busz útvonala is módosulni fog. A Göncz Árpád városközponttól fognak indulni, és oda is fognak visszaérkezni.

Az 1M villamos jelzése is változik

Június első napjától kezdve 1A jelzéssel fog közlekedni a villamos. A Bécsi út / Vörösvári út és a Népliget között fognak közlekednie zzel a jelzéssel a villamosok.

A BKK posztja a bejelentés kapcsán

2017 őszén kezdődött az M3-as metró felújítása

A BKK közleményéből kiderül, hogy a felújítás során a metróvonal infrastruktúrája teljes mértékig megújult. Kisebb munkálatokra még sor kerülhet a két metróállomás átadását követően is. Ezek azonban a metróközlekedést nem fogják befolyásolni.. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A felújított M3-as metró egyik állomása – Forrás: archív