A mai napon a Budapest Fejlesztési Központ összes dolgozójának kötelezővé tettem a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltást, Fürjes Balázs államtitkár alábbi felkérése és a kormányrendelet felhatalmazása alapján – írja Vitézy Dávid.

Ahol már kötelező volt

A Közlekedési Múzeum igazgatója azt is gyorsan hozzáteszi, hogy a múzeum munkatársai esetében az oltás a jogszabály erejénél fogva kötelező. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mélyen egyetértek

Vitézy Dávid a közösségi médiában belinkelt Fürjes Balázs posztját amelyben az államtitkár azt írja: támogatom Pokorni Zoltán döntését! A Hegyvidék polgármestere az elsők között rendelte el a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét a polgármesteri hivatal dolgozói számára.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Mediánra hivatkozik

Egész Budapest a szigorúbb védekezés mellett tette le a voksot majd idézi a Mediánt: a fővárosiak elsöprő többsége támogatja a kötelező maszkviselést a tömegközlekedésben és a zárt terekben.

Péntek reggeli adatok

Nyolcvanhárom beteg meghalt, és újabb 6804 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken. Kórházban 3629 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 366-an vannak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor is megszólalt

A kormányfő az állami rádiónak adott interjújában Jelezte: a járvány nem egyformán terjed az ország minden pontján, ezért vonták be a munkaadókat a védekezésbe, lehetőséget adva nekik, hogy elrendelhessék az oltást, illetve fizetés nélküli szabadságra küldjék azt a munkavállaót, aki nem oltatja be magát.

A kötelező oltásról

A kormányfő elismerte, hogy ez egy “nagy vitát kiváltó intézkedés”. Megjegyezte ugyanakkor, hogy egy általános kötelező oltás elrendelése “túl van azon a tűréshatáron, amit a magyarok elfogadnak”, azt viszont elfogadják, hogy a munkahelyi közösség döntsön ebben a kérdésben.

 Maszkviselésre kéri a híveket a Magyarországi Református Egyház

Az MRE zsinat elnökségi tanácsa közleményében a súlyosbodó járványhelyzet miatt arra kér mindenkit, hogy az istentiszteleteken, illetve az egyházi és iskolai rendezvényeken viseljen maszkot. Arra is biztatnak, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg “önmaga és a környezete biztonságáért”.

Szigorítottak a börtönökben is

A fogvatartottak és a börtöndolgozók egészségének megóvása érdekében hétfőtől, november 8-ától ideiglenesen újra szünetel a látogatófogadás a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben és intézményekben – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Kevesen akartak szigorítást

Több hónap után először október utolsó hetében emelkedett 30 százalékra azoknak az aránya, akik a koronavírus-járvány ellen szigorúbb intézkedéseket várnak el – közölte a Nézőpont Intézet még a hét elején.

Címlapfotó: MTI/Mónus Márton