A Lidl élelmiszermentő akciót hirdetett, közel 200 magyarországi áruházban lehet rendkívül kedvezményes áron zöldségeket és gyümölcsöket kapni.

Kevesebb zöldség és gyümölcs kerülhet a kukába

A Lidl akciójának lényege, hogy a még fogyasztásra alkalmas, de már nem tökéletes külsejű zöldségeket és gyümölcsöket nem dobják a kukába. E helyett elképesztően kedvező áron kezdték kínálni számos magyarországi üzletben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így árusítják őket

A “Mentsük meg!” csomagok 3,5 kilogrammosak. Vegyesen tartalmaznak kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket. Budapesten és vidéken is egyaránt 399 forintért kínálják ezeket a csomagokat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rengeteg hazai áruházban lehet ilyen csomagokat találni

Az akció 2022 novemberében indult. Manapság már 197 Lidl áruházban érhetők el ilyen kedvezményes csomagok. A pénztárak közelében lévő tárolókban lehet őket megtalálni.

Ez a Lidl célja

Judit, a Lidl kommunikációs vezetője elmondta, mi a céljuk ezzel az akcióval. Egyrészt szeretnék, ha a megmaradó élelmiszerek nem hulladékként végeznék. Másrészt pedig támogatni akarják a vásárlóikat, hogy egészségesen és fenntartható módon táplálkozzanak.

Megreformálja a Lidl az árukészletét

Ahogy korábban megírtuk, a jövőben több zöldséget fognak találni a Lidl vásárlói az üzletek polcain. A vállalat szeretne szerepet vállalni a bolygó megóvásában. Ebben nagy szerepe van annak, hogy mit esznek az emberek.

A húsfogyasztás csökkentése a cél

A Lidl egyetért azokkal a hangokkal, amely szerint az emberiségnek csökkentenie kellene a húsfogyasztását. A vállalat ugyanakkor azt kommunikálta, hogy nem oktatni akarják a vásárlóikat. E helyett inkább az üzletlánc imázsának a javítása a cél.

Ezek is érdekelhetnek!

A húsok amúgy is nagyon drágák

Az utóbbi időben mint megannyi élelmiszer, így a húsok ára is jelentősen emelkedett. Egyes vásárlók számára már-már megfizethetetlenül drágák bizonyos hústermékek. Erre kíván reagálni a Lidl azzal, hogy több zöldséget kínál a jövőben.

Csökkentek a sajtok árai a Lidl üzleteiben

Március 6-tól jelentősen és tartósan csökkentette a Lidl Magyarország a kínálatában lévő, legnépszerűbb sajtok árát. Egyes sajtok esetében ez 25%-os ármérséklést jelent. Korábban az Aldi és a CBA is mérsékelte a sajtok árait.

Korábban a vaj árát csökkentették az üzletek

Februárban a vaj árát 20-25%-kal csökkentette számos piaci szereplő. A vaj ára olyan mértékben emelkedett az elmúlt hónapokban, hogy sokan úgy döntöttek, ennyi pénzt már nem szánnak rá. Miután az értékesítés volumene visszaesett, kénytelenek voltak az üzletek csökkenteni a vajért elkért összegeket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív