Amint arról korábban a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Völner Pált az igazságügyi miniszter helyettesét súlyos korrupcióval, sok millió forint rendszeres elfogadásával gyanúsítja az ügyészség. Völnernél most házkutatást is tartottak, azt követően, hogy felfüggesztették a mentelmi jogát, ki is hallgatták, ő azonban mindent tagad.

Kénytelen volt lemondani

Mint azt december elején lapunk is megírta korrupciós vádak miatt lemondott államtitkári és miniszteri biztosi feladatairól Völner Pál, az igazságügyi miniszter helyettese és Esztergom térségének országgyűlési képviselője. Nem egészen két hónapja Völner még együtt borozott Orbán Viktorral, amikor a miniszterelnök megígérte a nyugdíjasoknak a nyugdíjprémiumot, eközben az asztalnál Völner még nevetgélt. A videót ide kattintva nézheted meg. Úgy tűnik a miniszterelnök ekkor már tudta, hogy a vele szemközt ülő Völner korrupt lehet és nemsokára kilövési engedély lesz rá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Milliókat kapott

Az ügyészség szerint megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. A gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az utcán vette át a csúszópénzeket

A Legfőbb Ügyészség állítása szerint Völner az utcán, autók mellett fogadta el a vesztegetési pénzteket, amiket havonta kapott. Három év alatt 83 millió forinthoz jutott a végrehajtóktól azért, hogy a kiválasztott emberek kerüljenek bizonyos bírósági kerületekbe, ráadásul tőlük amolyan havi védelmi pénzt is kértek, ebből is részesedhetett Völner.

Kapcsolódó:

Felfüggesztették a mentelmi jogát

A lebukás után 2021. december 14-én 22.40 órakor a Magyar Közlönyben megjelent az Országgyűlés határozata dr. Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztéséről, így megnyílt a törvényes lehetősége annak, hogy az országgyűlési képviselővel szemben az ügyészség eljárási cselekményeket folytasson.

Házkutatást tartottak

A Központi Nyomozó Főügyészség ezt követően 2021. december 15-én több helyszínen tartott kutatást, amely intézkedés során bizonyítási eszközöket foglalt le.

Gyanúsítottként hallgatták ki

Az ügyészség friss közleménye szerint a nyomozó ügyészség dr. Völner Pállal szemben a vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúját közölte. A Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő ügyben eddig 13 személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség.

Tagad mindent

Dr. Völner Pál a gyanúsítás közlésével szemben panasszal élt, a kihallgatásán rövid vallomást tett, amelyben tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre azonban nem kívánt válaszolni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Völner Pál