Amikor megérik benned a gondolat, hogy munkát vállalj, akár gyakornokként, akár pályakezdő diplomásként, akkor az első teendő, amivel szembesülni fogsz, az az önéletrajz megírása lesz. 

Bár egy szakdolgozat után ez szinte “pitének” tűnik, azért nem eszik olyan forrón a kását. Egész sok embert meg tud ugyanis izzasztani a CV összeállítása.

Hogy ez most neked minél kisebb gondot okozzon, készültünk pár jó tanáccsal!

Az első benyomás mindent eldönt!

A CV gyakorlatilag nem más, mint a saját névjegykártyád, így hagyd hátra az elavult verziókat, és fordulj inkább a Zyntern.com által generált önéletrajzok felé. Akár az ide feltöltött profilod, akár a kiküldött önéletrajzod minősége nagyban meg fogja határozni, hogy milyen pozíciókat fogsz tudni betölteni, ezért érdemes időt és energiát szánni erre a fontos feladatra.

A Word ideje lejárt, és ha nem szeretnéd, hogy a jelentkezésed a kukában landoljon, érdemes átgondolnod, milyen formába öntöd a tartalmat. Ne feledd, a HR-esnek több száz önéletrajzot kell átfésülnie, így ha egy nagy kupac szürkésfekete betűhalmazt teszel elé jelentkezés gyanánt, sok jóra ne számíts.

Az internet hemzseg az ötletesebbnél ötletesebb CV-ktől, így nincs más dolgod, mint megtalálni azt a sablont, amellyel egészen biztosan fel fogod tudni magadra hívni a figyelmet. Figyelj arra is, hogy egységes legyen, koherensen használd a betűméreteket és betűtípusokat.

Ezzel együtt persze a belbecsről sem szabad megfeledkezni, hiszen hiába figyelemfelkeltő a külső, ha utána semmi maradandó nyomot nem hagysz szavaiddal a toborzási szakemberekben.

Még itt sincs könnyű dolgod!

Igen, jól sejtetted, még a tartalom is tartogat kihívásokat, de mutatjuk, mire figyelj oda!

  • Gondolkozz a HR-es fejével! Te mire lennél kíváncsi fordított esetben? No, azt írd bele az önéletrajzodba!
  • Kerüld a szószátyár megfogalmazásokat, a barokkos körmondatokat, a HR-es úgyis a címszavakat fogja keresni, segíts neki megtalálni a lényeget!
  • A CV-d rólad szól! Igen, arról, hogy mit tudsz és miket értél el ezidáig. Épp ezért ne félj reklámozni magad! Hát hol promózd magad, ha nem a saját önéletrajzodban? Mutasd be tanulmányi és szakmai sikeredet, hiszen ha nem mondod el, akkor honnan tudná a HR-es, hogy mit tettél le már az asztalra?!

Pályakezdők esetén örök kérdés a tapasztalat, hiszen ez egy ördögi kört jelent a legtöbb álláskereső számára. Ezért bátorítunk arra, hogy egyrészt minden nyári és egyéb diákmunkát írj be az önéletrajzodba, hidd el, jó fényt fog vetni rád. Ám ha még igazán releváns tapasztalatra is gyúrsz, akkor mindenképpen vállalj gyakornoki munkát a Zyntern.com által felkínált lehtőségeket átböngészve.

Az önéletrajzod te magad vagy!

Bármennyire is teátrálisan hangzik ez, bizony így van! Tekints hát úgy erre a dokumentumra úgy, hogy helyetted lép be elsőként minden cég ajtaján, kötelező tehát megmutatnia azt, hogy te ki vagy, mit tudsz és miért lenne jó, ha ott dolgoznál.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.