Egy holttestet emeltek ki a búvárok a Dunából vasárnap este Soroksárnál. A 47 éves férfi tiltott helyen fürödhetett. A rendőrség a napokban tette közé, hogy 150 ezerre is büntethetik azokat, akik tiltott helyen fürdenek.

Kiemeltek egy holttestet

Egy holttestet emelt ki a Dunából a fővárosi tűzoltóság négyfős búvárszolgálata. A katasztrófavédőket vasárnap este riasztotta a rendőrség, miután egy ember a csepeli Daru-dombnál elmerült a vízben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Soroksáron találták meg

A 47 éves férfi holttestére az erzsébeti átjáró közelében, a csőhídtól nem messze bukkantak rá a soroksári Duna-ágban. Mivel idegenkezűségnek nincs nyoma, közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az esetet – írta az Indexnek a BRFK.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

40 holttest a Dunában

A rendőrség szerint a tragédia környékén nincs kijelölt fürdőhely. Tavaly a Dunából összesen 40 holttestet emeltek ki, ebből 4 haláleset volt a fürdőzéshez köthető.

Sokan fürdenek tiltott helyen

A BRFK éppen a napokban mutatott be egy vízimentést, a szimulációval a folyó veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet. A visszatérő ellenőrzések ellenére ugyanis még mindig sokan fürödnek tiltott helyen. 

Itt lehet fürdeni

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy a Dunában fürdeni kizárólag a kijelölt helyeken lehet, azaz Budakalász közelében Dunakeszin, Gödön, Szentendrén, Verőcén, Dunabogdányban, Nagymaroson vagy Kisorosziban a települések által üzemeltetett szabadstrandokon lehet.

Ez tilos!

Továbbá arra is kitérnek, hogy tilos fürdeni hajóútban, hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, közelében, a vízlépcsők és vízi munkák háromszáz méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek százméteres körzetében.

Kikötők közelében is tilos fürdeni

Szintén tilos fürdeni kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt, zárt vízisí és vízirobogó (jet-ski), valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomás területén, egészségre ártalmas vizekben, kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabadvizekben, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízfelület megvilágított, és legfeljebb a mélyvíz határáig, ahol a tiltó tábla jelzi.

Rendszeres ellenőrzések

A BRFK hangsúlyozta: a sérülések és halálesetek elkerülése, valamint a jogszabályok betartatása érdekében a rendőrség rendszeres ellenőrzéseket tart. Beszámoltak arról is, hogy vízi sporteszközök – köztük vízisí vagy SUP – használható a Dunán; azokra hasonló szabályok vonatkoznak, mint a csónakokra: vízi járművet csak az vezethet, aki nem ivott alkoholt.

Mentőmellény

A tájékoztatás szerint minden vízi járműben tartózkodó, úszni nem tudó, valamint 14 évnél fiatalabb személy, továbbá vízi sporteszközön közlekedő köteles mentőmellényt viselni. A BRFK azt is javasolta, hogy aki nem tud jól úszni, mindig csak sekély vízben fürödjön. Ha fürdés közben a felfújható vízi eszközök – például gumimatrac – elsodródik, ne ússzanak utána, mert az életüket veszélyeztetik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció