Az asszisztens, aki végig maszkban dolgozott és enyhe tüneteket produkált, személyesen csak 60 emberrel találkozott azokban a napokban. Amikor már rosszabbul érezte magát, nem járt be dolgozni.

Mint ahogyan arról a napokban a BudapestKörnyéke is beszámolt koronavírusos lett a pilisborosjenői háziorvos asszisztense. Az orvos és az asszisztens már karanténban vannak.

A legfrissebb információk szerint az asszisztens csupán 60 emberrel találkozott a napokban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kedden Tömöri Balázs polgármester arról beszélt, hogy levélben kérte azokat az embereket, akik az elmúlt időszakban kapcsolatba kerültek az asszisztenssel, hogy maradjanak otthon. Hozzátette: ha esetleg bárki tüneteket észlel magán, azonnal jelentkezzen az NNK-nál.

A legfrissebb hírekért kattints ide!

Az asszisztens azt mondta, az érintettek nagyjából felével csak telefonon vagy írásban érintkezett. Amióta kiderült a betegsége, többen felhívták, de senki sem panaszkodott tünetekre – írja a HVG.

A nő két hete kezdte magát rosszul érezni, de egyszerű megfázásos, influenzaszerű tünetei voltak, így hőemelkedés, köhögés. Eleinte csak nagyon gyengének érezte magát, a múlt hétfőre viszont már rosszabbodott az állapota, ezért kedden kérte is a kollégáját, hogy váltsák le, másnap pedig már be se ment.

Az orvosi rendelőbe rendeltetett gyorstesztet, aminek az eredménye negatív lett, ám a tipikus tünetek után elvégeztetett egy PCR-tesztet is, ami kimutatta a fertőzést. Azt mondja nem tudja, hol kaphatta el a koronavírust, az elmúlt hetekben nem járt külföldön. Az NNK rendelete alapján nem csak ő, hanem az egész családja karanténban van. A szabályok szerint a két hét karantén után a gyerekei szabadon mehetnek bárhova, ő a biztonság kedvéért saját költségén elvégezteti a PCR-tesztet számukra is.

Pápán már 43 fertőzöttet azonosítottak

Pápán 6 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, így 37-ről 43-ra emelkedett a városban az igazolt esetek száma – írja az Infopápa.hu Áldozó Tamás polgármester szerda esti bejelentése nyomán.

A karanténban tartózkodók száma is nőtt, ők már 188-an vannak, közülük 121 fő járványügyi megfigyelés, 32 fő járványügyi elkülönítés és 35 fő járványügyi zárlat alatt áll. A polgármester szerint a kontaktkutatás folyamatosan zajlik, így a karanténba utaltak száma még a következő napokban is várhatóan nőni fog.

A Napsugár bölcsőde 9 dolgozójának a koronavírus-tesztje viszont másodszor is negatív lett, az intézményben csütörtökön elkezdődik a fertőtlenítés. Kedden írtuk meg, hogy bezárták a városban a Vajda Péter Lakótelepi Óvodát, mert pozitív lett az egyik odajáró gyerek tesztje, de a polgármester szerint ott is megkezdődött a fertőtlenítés, amelynek a befejezése után újra fogadhat majd a gyerekeket az óvoda is – írja az Index.

Kiemelt kép: Illusztráció