A Hegyvidéki Önkormányzat kulturális és sportintézményeiben 2021. november 1-től a hat éven felülieknek kötelező a szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk viselése. Az intézkedésre a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében kerül sor – derül az önkormányzat közleményéből.

Ahol kötelező

A MOMkult épületében a rendezvények során elsősorban a programhelyszíneken, valamint azon szolgáltatási pontoknál, ahol a szociális védőtávolság nem tartható (színházterem, előadótermek, büfé, ruhatár, mosdóhelyiségek stb.) kötelező a maszk viselése. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A medencetérre nem vonatkozik

A MOM Sport Uszoda és Rendezvényközpont vezetése ugyancsak elrendelte a maszk kötelező használatát az intézmény területén. A Hegyvidéki Sportközpont és Tanuszoda területén november 2-tól kötelező a maszk használata. A sportintézményekben a medencetérre nem vonatkozik a szabályozás.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ha valakinél nincs maszk

A Hegyvidéki Önkormányzat épületébe belépő ügyfeleknek már október 13. óta kötelező maszkot viselniük. Azoknak az ügyfeleknek, akiknél nincs maszk, az önkormányzat biztosít orvosi maszkot a portán, illetve az intézményeiben is.Az ügyfélfogadás során eljáró munkatársak az ügyfélfogadás alatt szintén kötelesek maszkot viselni, áll a közleményben.

Ez is érdekelhet:

Karácsony Gergely is a kötelező maszkviselés mellett kampányol

A főpolgármester a tegnap közzétett posztjában azt írta: “Hordjunk maszkot a közösségi közlekedés járatain! A járványügyi adatok továbbra is romlanak, tegnapról mára 44 honfitársunk veszítette életét, növekszik az új fertőzöttek száma. A helyzetünk valóban jobb, mint tavaly ilyenkor, hiszen bárki számára elérhető a védőoltás, de a szakemberek egyetértenek abban, hogy zárt térben kötelezővé kéne tenni a maszk használatát.”

Nem dönthetnek

“Szeretnék megkérni minden budapesti lakost, hogy a biztonságunk érdekében viseljék a maszkot a közösségi közlekedés járatain. A Fővárosi Önkormányzatnak jelenleg nincs jogköre előírni a maszk használatát, de követve a MTA szakembereinek javaslatait erősen ajánljuk az orr és a száj eltakarását az utazási idő alatt. A közösségi közlekedés egyébként bizonyítottan nem veszélyes a vírus terjedése szempontjából, örömteli, hogy egyre többen választják a budapesti járatokat, biztatok mindenkit, hogy használják bátran, csak viseljék a maszkot.” – fogalmazott.

Itt a teljes poszt:

Az idősotthonokban szigorítottak

“Az idősotthonokban azonban sajnos szigorító intézkedéseket kellett bevezetnünk. Az ünnepek után, november 2-től azok a bentlakók, akiknek van védettségi igazolványuk, az intézményt elhagyhatják, de a visszatéréskor izoláció vár rájuk a többiek védelmében. Érintésmentes látogatás továbbra is lehetséges védettségi igazolvány bemutatása után.”

A legkisebb áldozat

“Kérem mindenkinek a megértését és türelmét. Tudom, hogy valamennyien belefáradtunk már az intézkedésekbe, de a maszk viselése a legkisebb áldozat, amelyet a vírus terjedése ellen hozhatunk, időseink védelme pedig mindennél fontosabb. Mutassuk meg, hogy Budapest erős közösség, védjük egymást, ahogyan eddig is tettük.” – zárta sorait.

Ma ő is maszkot húzott

“Ma reggel én is közösségi közlekedéssel érkeztem a hivatalba. A közösségi közlekedés biztonságos és jó látni, hogy újra egyre többen használják. Azt kérjük – előírni nem tudjuk -, hogy a biztonság kedvéért viseljünk maszkot az utazás során. Én se szeretem, de még mindig ezerszer jobb, mint a betegség” – írta pár órával ezelőtti posztjában Karácsony Gergely. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk:

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels