Hetekig épült a díszlet a Budai agglomerációban, Pátyon az úgynevezett Fenyvesnél. A filmesek hónapokig dolgoztak, míg összeállt a világsikerű sorozat befejező évada. Árpa Attila a közösségi oldalán árulta el, hogy ő is szerepel a The Last Kingdom, vagyis Az utolsó királyság című sorozatban, azt is elmonda milyen szerepet kapott.

Imádják a filmesek Pátyot

Kedvelt filmforgatási helyszín Pátynál a Fenyves és a környező dimbes-dombos terület. Lövöldözött már itt hollywoodi szuperprodukcióban, Will Smith, de a magyar filmesek is kedvelik a területet, hiszen közel van a fővároshoz, az M1-es autópályához, könnyen megközelíthető és tökéletesen el lehet itt hitetni, hogy valamilyen mesebeli tájon járnak a film szereplői. Ide kapcsolódik: A Pátyi fenyvesben lövöldözik legújabb filmjében a világsztár Will Smith

Díszletvár a domboldalon

Az elmúlt másfél évben a pátyiak már-már hozzászoktak a domboldalra épített díszletvárhoz. Itt készítették a Netflixen megnézhető The Last Kingdom, magyarul Az utolsó királyság című sorozatot számos jelenetét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ilyen volt az épülő díszletvár Pátyon

Forrás: Facebook

Messziről látszottak a filmesek

Távolról a filmesek sátrai, a számos busz, teherautó és a megfelelő hangulathoz szükséges füst jelezte, hogy éppen forgatnak a brit filmesek Pátynál. A sorozat egyes jeleneteit Etyeken a Korda-stúdióban, vagy éppen Pilisben a Dobogókőnél vették fel, de természetesen Angliában is sokat forgattak, hiszen a történet a középkori Angliában játszódik.

Csatajelenet a pátyi réten

Forrás: Facebook/The Last Kingdom

Bizniszt látott benne a Netflix

Bernard Cornwell Les Histoires saxonnes című történelmi regényének adaptációját 2015-ben láthatták először a brit nézők. Akkor a BBC gyártotta, majd a második évadtól már a Netflix is beszállt a sorozatba, ezért számos országban elérhető.

A filmesek mögött jól látszik a pátyi Mézeshegy és a Kőbánya melletti adótorony

Forrás: Facebook/The Last Kingdom

Magyar szereplők

A kosztümös, történelmi sorozatban magyar statiszták mellett, magyar mellékszereplők is feltűnnek. Ők a sztori szempontjából mellékesek, sokszor meg sem szólalnak, de mégis szükség van rájuk, hiszen a képekre szereplők kellenek.

Sminkelik az egyik szereplőt, háttérben a pátyi ipari park csarnokai

Forrás: Facebook/The Last Kingdom

Árpa az első 10 percet sem éli túl

Árpa Attila a minap jelentette be a közösségi oldalán, hogy ő is szerepet kapott Az utolsó királyság befejező évadában. A nemrég drogbotrányba keveredett TV2-es celeb elárulta, hogy egy királyt alakít, azt azonban nem kötötte a követői orrára, hogy meghal-e a filmben vagy sem. Sokan azzal heccelték, hogy várhatóan az első 10 percet sem éli túl a sorozatban. Ide kapcsolódik: Megszületett az ítélet Árpa Attila drogügyében

Királyruhába öltöztetett magyar celeb

A Netflixen április 14-től lesz elérhető az Árpa Attilával és számos magyar statisztával készült brit sorozat. Ha valaki szemfüles, a sok-sok számítógépes animáció között talán felismeri a Budai-hegység lankáit és a királyruhába öltöztetett Árpa Attilát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Árpa Attila posztja

Kiemelt kép: Árpa Attila – BudaPestkörnyéke.hu montázs