Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon az elsők között megírtuk nagy gondban voltak Nagytarcsán a Petőfi lakótelepen élők, ugyanis egy jogi csavarás miatt nekik nem járt rezsicsökkentett gáz. A megoldás sehogy sem látszott, végül most egymástól függetlenül a polgármester, valamint az országgyűlési képviselő a rezsibiztossal együtt bejelentette: minden oké, megoldották a problémát. Közben a polgármester koccintani hívta a lakókat, Németh Szilárd pedig alaposan beszólt a pár hónapja megválasztott új nagytarcsai független polgármesternek, Gulyás Tamásnak.

Nagy bajba kerültek

A rezsiárak emelkedése miatt bajba kerültek a nagytarcsai Petőfi lakótelepen élők. Főleg nyugdíjasok és honvédségi alkalmazottak élnek az érintett lakásokban. A problémát az okozza, hogy különleges jogállása van ezen a lakótelepen 192 háztartásnak. A Honvédelmi Minisztérium kezelésében vannak az épületek, de az az épület, ahonnét ezeket a lakásokat fűtik, az önkormányzaté, így az önkormányzat cége veszi a fűtéshez, melegvízhez szükséges gázt, nem pedig az ott élő háztartások, ezért az ott élő lakóknak nekik nem járt volna a rezsicsökkentett gázár. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pánik a lakótelepen

Érthetően pánikban voltak a lakók, mert a jelenlegi gázszerződésük október 1-én lejár, azonban a jogszabályi feltételeknek megfelelően az MVM csak piaci áron adhatta volna nekik a gázt. Ebben kellett segíteni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Balhét kereste a polgármester

Németh Szilárd rezsibiztos most bejelentette, hogy megoldották a problémát. Kedden sajtótájékoztatót tartott Vécsey László helyi fideszes országgyűlési képviselővel. Itt a rezsibiztos elmondta, hogy a korábbi, gyakorlatilag megbuktatott fideszes városvezetés után a Nagytarcsát vezető baloldali politikai formációt irányító polgármester az ügyben a balhét, nem pedig a megoldást kereste.

Fél nap alatt megoldották

Az a meglepő állítás is elhangzott, hogy a rezsibiztos és a képviselő fél nap alatt megoldották a problémát és az MVM-nek köszönhetően végül a Petőfi lakótelepen élők is hozzájutnak a rezsicsökkentett gázhoz. Azt is elmondták, hogy a lakótelepen találtak két olyan aprítékos rendszerű kazánt, amiről nem is tudott a tulajdonosi jogokat gyakorló polgármester, így az ott élők a gázzal és ezekkel a kazánokkal már kettős biztonságban vannak.

Kritika és köszönet

Nagytarcsa júniusban megválasztott új független polgármestere, Gulyás Tamás cikkünk megjelenéséig nem reagált az őt kritizáló rezsibiztos kijelentésére, azonban egy pár nappal korábbi posztjában köszönetet mondott a fideszes országgyűlési képviselőnek, Vécsey Lászlónak és Németh Szilárd kormánybiztosnak, azoknak, akik el sem hívták őt a mai sajtótájékoztatóra. Ide kapcsolódik: Hazaküldtek 700 gyereket – ronggyá ázott a felújítás alatt álló gödöllői középiskola, a térség országgyűlési képviselője, Vécsey László a füle botját sem mozdítja

Nem újdonság

Németh Szilárd rezsibiztos mai bejelentése úgy tűnik nem újdonság, hiszen a polgármester már 11 nappal ezelőtt arról tájékoztatta a helyieket, hogy megoldódott az ügy és biztosított a rezsicsökkentés a Petőfi telep lakói részére. Mint fogalmazott szeptember 16-án: „A mai nap végül minden jogi akadály elhárult annak érdekében, hogy a Petőfi telep lakói is részesüljenek a rezsicsökkentésből.”

11 napja megtörtént a megállapodás

Ekkor, tehát 11 napja Gulyás Tamás polgármester megküldte azt az aláírt megállapodást, miszerint a Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. rezsicsökkentett áron szerezheti be az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt-től a Petőfi telep fűtés és melegvíz ellátásához szükséges földgáz mennyiséget. Ide kapcsolódik: Elzavarták Nagytarcsa polgármesterét és újat választottak, nagyot nyert Gulyás Tamás István független jelölt

Koccintásra hív a polgármester

A polgármester annyira megörült két hete a hírnek, hogy megígérte a Petőfi lakótelepen élőknek, mindenkivel koccintani fog október elsején a gyermekorvosi rendelő előtt.

Rábólintottak

Hogy pontosan ki, mikor és hogyan oldotta meg a Petőfi lakótelepen élők ügyét, nem világos. A független polgármester 11 napja bejelentette, hogy minden oké, ma pedig a fideszes képviselő és rezsibiztos jelentette be, hogy ők fél nap alatt elintézték az ügyet, a polgármester pedig csak balhézott. Azt az MTI beszámolója szerint sem a polgármester, sem az országgyűlési képviselő, sem a rezsibiztos nem mondta el, hogyan sikerült végül megoldani az ügyet. Vélhetően Németh Szilárd telefonált párat, közbenjárt és valaki rábólintott olyasmire, amire korábban nem. A Petőfi lakótelepen élőknek tulajdonképpen mindegy is, az a lényeg, hogy a piaci árnál olcsóbban kapják a gázt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Németh Szilárd, rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos – Forrás: Facebook/Németh Szilárd