Két héttel ezelőtt lázasodott be, egy hétig otthon kezelték, de aztán kórházba került Hajdúszoboszló polgármestere. Most már jobban van, betegségéről posztolt a közösségi médiában.

Két hete lett beteg

Több, mint két héttel ezelőtt hétvégén belázasodtam és egyre rosszabbul éreztem magam. Négy gyorsteszt is negatív eredményt mutatott, mindezek ellenére több, mint egy héten keresztül tartós láz és hőemelkedés gyötört – írja Czeglédi Gyula.

Később mutatták ki a vírust

Hajdúszoboszló polgármestere kórházi ágyáról posztolt képet a közösségi médiában. Arról ír, hogy röntgennek mutatták ki a tüdőgyulladást és PCR-teszttel a vírust.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Már otthon van

Az ünnepeket és két munkanapot a kórházban töltött és már jobban van, hazaengedték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kórházi ágyon ülve

Úgy véli, hogy a két oltása óvta meg a haláltól

Szerinte csak azért úszta meg ennyivel, mert két oltása van. “Láttam a kórházban, hogy mit művel azokkal a vírus, akik teljesen védtelenek” – tette hozzá.

Látta az oltatlanokat

Arról is írt, hogy az egészségügyi szakemberek szerint ezen egyszer mindenki át fog esni és nem mindegy, hogy milyen súlyossággal.

Mindenki elkapja

Védhetjük az embereket a koronavírus elleni vakcinával, ám Rusvai Miklós szerint akkor lesz nyájimmunitás, ha mindenki átesik a megbetegedésen. A virológus az ATV arról beszélt a napokban, hogy az oltás nem biztosít örök életet, ha valaki idős, beteg és beoltatta magát, ugyanúgy megfertőződhet. A vakcina nem garantálja, hogy nem betegszünk meg, ám csökkentjük az egészségügy terhelését és védjük az embereket. Szerinte előbb-utóbb mindenkinek meg kell fertőződnie.

A virológus érvelése

Erőteljesen növekvő számok

Hetvennégy beteg meghalt, és újabb 2595 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán. Kórházban 3172 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 350-en vannak lélegeztetőgépen.