35 percig tartott a megkoreografált és történetbe ágyazott fővárosi tűzijáték. Hatalmas tömeg gyűlt össze a Duna mindkét partján.

Hosszan

Az idei, a Tűz és Fényeek játéka nevet viselő tűzijáték és a hozzá tartozó show több mint 4 kilométer hosszan, a Margit hídtól egészen a Petőfi hídig tartott.

Petárdák

MTI/Szigetváry Zsolt

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Show-elemek

A 40 ezer pirotechnikai effektet könnyen felismerhető, látványos motívumok és alakzatok színesítik, a műsort 600 drónból álló drónshow, fényfestés és fényshow egészíti ki.

Sokan gyűltek össze

Sztori

Az első blokkban az államalapítás utáni történelem eseményei álltak a középpontban, a második rész a Hunyadi-kornak és a nándorfehérvári diadalnak állított emléket, a harmadik szakasz az 1848-as forradalmat és szabadságharcot mutatta be, a negyedik pedig az 1956-os eseményeket emelte ki.

A madár

Múlt, jelen, jövő

A produkció utolsó percei a magyar történelmet, jelenünket és jövőnket állítja párhuzamba.

Videó a rakparton állva

Ez is érdekelhet

Három magyar vadászgép bemutatózott a tűzijátékra várók felett a Belvárosban.

Tragédia történhetett a Margit hídnál

Délután több óráig kerestek egy embert, aki valószínűleg a Dunába esett a Margit hídnál. A Bors azt írja, hogy a partnál álló 3 hajót szétakasztották, mert azt sejtették, talán oda sodródott be, de nem találtak rá. További részletek ide kattintva.

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd