Rosszul lett egy 67 éves utas a Pegasus légitársaság Isztambul-Amszterdam járatán, emiatt a gép Budapesten megszakította útját. Az utas életét nem sikerült megmenteni. 

Már a levegőben megpróbálták   

A Budapest Airport MTI-hez eljutatott közleménye szerint a holland állampolgárságú férfi újraélesztését már a levegőben megkezdték az utasok és a személyzet, majd a repülőgép leszállását követően a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő egészségügyi szolgálat, az Airport Medical Service azonnal folytatta az életmentő beavatkozást.

Nem sikerült

Közel 45 percen keresztül küzdöttek az utas életéért, de a gyors és szakszerű beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni – írta a Budapest Airport.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Két napja is volt egy kényszerleszállás

Műszaki hiba miatt megszakította útját Budapesten a Wizz Air Tiranából Berlinbe tartó járata kedden – tájékoztatta az MTI-t a légitársaság szóvivője, Radó András.

Biztonságosan szálltak le

A Wizz Air W66611-es számú járata, fedélzetén 180 utassal gond nélkül, biztonságosan szállt le a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűz volt

Blikk korábban úgy értesült, hogy a repülőgépen tűz keletkezett, ezért óriási volt a készültség Ferihegyen. A bulvárlap szerint a pilóta a fedélzeti tűzoltórendszerrel sikeresen megfékezte a lángokat, és le is tette a gépet a leszállópályára.

A kormány megvenné a repülőteret

Már nem zárkóznak el a Budapest Airport értékesítésétől a tulajdonosok, csak magasabb árat akarnak – tudta meg a Magyar Nemzet.

Alkudozás folyhat

Egy júliusban azt írták, hogy tárgyalások kezdődtek a magyar kormány ajánlatáról. Múlt héten kapták meg a kabinet nem kötelező erejű vételi ajánlatát a Budapest Air­port Zrt.-re – szellőztette meg a hétvégén a Bloomberg. A Magyar Nemzet iparági forrásokból úgy értesült, hogy nem utasították vissza, mint korábban, de a pia­ci érték alattinak ítélték meg.

1942-ben kezdték el építeni a ferihegyi repülőteret

A városközponttól 16 km-re fekvő repülőtér megközelítésére egy gyorsforgalmi utat építettek 1940 és 1943 között. A gyorsforgalmi út vége a repülőtér nyugati oldalán húzódó betonúttal csatlakozott a közeli 4-es útba. Ez az út biztosítja még ma is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közúti elérhetőségét.