Rendszeresek a balesetek az egyik szigetszentmiklósi HÉV-átjáróban. Hiába a hatósági előírás, 2 és fél éve nem épült meg a fénysorompó.

A HÉV hangosan jelez, amikor megközelíti a kereszteződést, ahol rendszeresek a balesetek. A helyiek szerint azért, mert csak nagyon nehezen látható az érkező szerelvény. Az egyik oldalról a bakterház takarja a kilátást, itt csak az utolsó pillanatban lehet észrevenni a közeledő HÉV-et. A másik oldalról pedig egy kanyarból érkeznek a szerelvények, így ott sem lehet egyből észrevenni azokat – számolt be az RTL Híradóra hivatkozva a Szeretlekmagyarország.hu

Mivel a sínek egy töltés tetején találhatóak, az autósoknak az emelkedőn kell megállniuk – ez is nehezíti a biztonságos átkelést.


Jelentős változás lesz a HÉV-közlekedésben, senki se megszokásból utazzon, mert elkéshet!

Csúnyán elkapta a HÉV a kis Ford Fiestát – durva képeket kaptunk

Fürjes Balázs: Kálvin térig jár majd a csepeli HÉV, nem aktuális a dugódíj


Az átjáróban gyakoriak a balesetek. Az elmúlt két és fél évben nyolc baleset történt itt, a legutóbb kedden este. A helyiek szerint a fénysorompó könnyítené az átkelést.

A Kormányhivatal 2016-ban arra kötelezte a HÉV üzemeltetőjét, épüljön biztosító berendezés az átjáróba, de ez még mindig nem készült el.

A MÁV azt írta, hogy a szükséges előkészítő munkálatokat már elkezdték, több, mint három kilométer hosszan már a kábeleket is kiépítették és a pályázatot is kiírták. Ám a fénysorompó a beérkezett magas ajánlati árak alapján még nem valósulhatott meg, ezért újabb pályázatot írnak ki.

Ha megnéznéd, itt az RTL anyaga:

 

Kiemelt kép: Részlet az RTL videójából