A héten Budapest talán legismertebb virágágyását alakította át a Főkert. A Clark Ádám téren az egynyári növények elvirágzásával, a melegedő klímát jobban viselő, fenntarthatóbb évelőágyat telepítettek: csaknem 3500 évelőt és hagymás növényt.

3500 növényt telepítettek

A héten Budapest talán legismertebb virágágyását alakította át a Főkert. A Clark Ádám téren az egynyári növények elvirágzásával, a melegedő klímát jobban viselő, fenntarthatóbb évelőágyat telepítettek: csaknem 3500 évelőt és hagymás növényt. A hosszú távú stratégiával összhangban olyan növények kerültek ide, amelyek egész éven át, nemcsak virágaikkal, hanem változatos formákkal, színekkel díszítik a Lánchíd budai hídfőjének környezetét.

Fontos momentumok

A cég a Facebookon írt arról, hogy fontos momentuma minden ökologikus évelőágy tervezésének, hogy az ültetés előtt az ágyat minden szempontból, például a talaj, kitettség, tájolás vagy vízellátottság szerint megvizsgálják, és ehhez választják azokat a növényeket, amelyek jól érzik magukat az adott viszonyok között.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Könnyebb a fenntartása  

A fenntartása is könnyebb, szemben egy egynyári ággyal, hiszen a kezdeti intenzív odafigyelés után az évelőágyás „beáll”, kevés beavatkozást igényel, hamar önfenntartóvá válik.

Napos körülményeket kedvelő növények

A Clark Ádám térre öntözött, napos körülményeket kedvelő növények kerültek, többek között lilásbordó virágú macedón varfű, csinos árvalányhaj, boszorkányos nevű mirigyes pereszlény és különleges virágú füzéres díszcsorba.

Tulipán és nárcisz is lesz majd

A kora tavaszi időszakban pedig többféle tulipán és nárcisz fog virítani az elültetett hagymáknak köszönhetően. A frissen ültetett évelőágy még nem mutatja igazi arcát, de ahogy a növények megerősödnek és belakják helyüket, pompás és folyamatosan változó látványban lesz részünk – írta a Főkert.

Megújult a virágágyás

Egész évben szép lesz

Különleges virágokat telepítettek

Kiemelt kép: megújult a virágágyás a Clark Ádám téren. Fotók: Facebook/Főkert