A meggyilkolt felvidéki üzletember családja sosem gondolta volna, hogy velük is előfordulhat olyan szörnyűség, amit eddig csak a filmekben láttak. Döbbenetes módon tűnt el egy magyar férfi a Felvidéken. Szűcs Tibor éppen az egyik albérlőjéhez ment Komáromfüssbe, hogy az elmaradt bérleti díjat behajtsa, majd rejtélyes körülmények között nyoma veszett. 

Idegesen telefonált

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a helyszínről származó információk szerint a férfi bement a házba és még tárgyalt a bérlőkkel. Azután, hogy kilépett az ajtón, többen is látták, ahogyan idegesen telefonál, majd bepattan a Q7-es Audijába és elhajt a helyszínről. A rendőrök később a ház előtt vértócsát és töltényhüvelyeket találtak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fertőtlenítő szagát érezték

A hozzátartozó és közeli ismerősök éjjel-nappal, esőben, szélben keresték az eltűnt férfit. Fogalmuk sem volt, mi történhetett vele. „Amikor megtudtuk, hogy hol látták utoljára, elmentünk a komáromfüssi házba. Ekkor albérlője, K. Erik nem volt otthon. Körbenéztünk és azonnal feltűnt nekünk, hogy borzasztó fertőtlenítő szag járja át az egész házat. Mindent átfésültünk a házban és ekkor tűnt fel nekünk pár vércsepp és a töltényhüvely”  – olvashattuk a Bors cikkében. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem segíttek

Tibor azért látogatott el albérlőjéhez, mert az felhívta őt telefonon, hogy szeretné neki kifizetni a tartozásait.  „Azonnal szóltunk a komáromi rendőrségnek, hogy szerintünk bűncselekmény történt, viszont ők nem hittek nekünk. Nagyon felháborító volt, ahogy velünk viselkedtek. Végig azt éreztették, hogy K. Erik ártatlan és minket kezeltek bűnösként. Azt mondták, hogy a vércseppek, amiket találtunk, az csak szarvasvér” – mondta el felháborodva a meggyilkolt férfi unokatestvére.

Zsugorfóliát, várt találtak az udvaron

„Másnap visszamentünk a házba és kimentünk az udvarra. Ott találtuk meg a véres ujjlenyomatokat, töltényhüvelyeket, zsugorfóliát, illetve egy nagyobb vértócsát is. Ekkor úgy döntöttünk ez így nem mehet tovább, csináltunk pár képet és elküldtük a szlovák nyomozóknak” – folytatta az áldozat unokatestvére. 

Fegyvert is tartott otthon

Az egyenruhások újra átvizsgálták a házat, majd Krisztián jelezte nekik, hogy tudomása szerint K. Erik fegyvert is tartott otthon, amit szintén meg is találtak. Eközben a magyar rendőrség Pápa mellett megtalálta Tibor autóját, erről viszont a családot nem értesítették. Tibor autójában egy 200 literes hordót is találtak” – tette hozzá a rokon.

Lángolt az Audi  

Május 3-án a pápai rendőrkapitányságra érkezett egy bejelentés, miszerint Csóttól nem messze egy jármű lángol. A helyszíni szemle során sikerült megállapítani a kiégett Audi Q7 alvázszámát, amiről kiderült, hogy szlovák honosságú, így rögtön felvették a kapcsolatot a szlovák hatóságokkal. Krisztián elmondta, hogy miután végre megtudták, hogy megtalálták az autót, onnantól kezdve tudták, hogy most már csak holttestet keresnek, Tibor biztos, hogy már halott.

Nem derült ki, miért tették

Kiderült, hogy az unokatestvéremet a komáromfüssi házban gyilkolták meg, majd berakták az autójába és elhajtottak vele. Az indíték még mindig nem derült ki.

Azonosították a bűntársat is

A rendőröknek ekkor sikerült azonosítaniuk egy másik feltételezett elkövetőt, a nagymegyeri illetőségű Sz. Lászlót is, aki ellen Magyarországon számos más büntetőeljárás is folyamatban van, például kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény, garázdaság vagy lőfegyverrel való visszaélés ügyében.

Megtalálták a holttestet

Május 12-én ráadásul nemcsak Sz. Lászlót sikerült elfogni, hanem a magyar rendőrök Pápakovácsi közelében, egy erdős külterületen megtalálták Szűcs Tibor holttestét is. A helyszínt drón bevetésével és hullakereső kutya segítségével sikerült lokalizálni, miután a rendőrök sikeresen kihantolták a föld alól a holttestet. Szűcsöt ott helyben, a ruházata alapján azonosították.

„Csak filmekben láttunk ilyent”

„Gyászolunk. Még mindig nem tudjuk felfogni, ami történt. A filmekben láttunk hasonlókat, vagy a hírekben, de soha nem gondoltuk volna, hogy velünk is előfordulhat. Bármennyire fáj Tibor elvesztése, a család most úgy gondolom, megnyugodott. Megtaláltuk és így az édesanyja is el tudja temetni a fiát” – összegezte gondolatait az elhunyt férfi egyik hozzátartozója. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a meggyilkolt vállalkozó. Fotó: police.hu