Újra nyit a felsőgödi posta, ezt a nemrég megválasztott polgármester, az egykori olimpikon, Kammerer Zoltán közölte közösségi oldalán. A helyiek nagyon hálásak a város vezetőjének, amiért szerintük „megkönnyíti az életüket, mert egy bankautomatát is intézett nekik”.

Valóság lett

„Jó hírrel indul az év, amit már többször említettem, végre valóság lett; eldőlt, hogy városunk tulajdonába kerül a felsőgödi posta épülete, így a hivatal hamarosan újra üzemelni fog!” – írta Facebook oldalán Göd polgármestere. „Az elmúlt hónapokban rengetegen jelezték nekem, mennyi nehézséget okoz a Felsőgödön élőknek a posta és bankautomata hiánya, ezért kiemelt feladatnak tartottam, hogy ezt a problémát munkatársaimmal megoldjuk”.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tárgyalt a polgármester

„Ahogy már korábban beszámoltam róla, tárgyalásokat folytattam Balczó Barnabással, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatójával, akinek segítő támogatásával a cég kedvező áron eladja a felsőgödi posta épületét Göd Város Önkormányzatának”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kora tavasszal nyitnak ki

„Ezzel párhuzamosan postapartneri szerződés megkötése van folyamatban, amelynek eredményeként várhatóan kora tavasszal újranyit a felsőgödi posta! A lakossági igényeknek megfelelően lesz bankautomata is az épületnél, ezzel kapcsolatban a részletek kidolgozása még folyamatban van, de mindent megteszünk azért, hogy a posta újranyitására már az is működjön” – írta posztjában Kammerer Zoltán.

Ezt a postát nyitják újra

Forrás: Facebook/Kammerer Zoltán

Sok pénz ment Kammerer kampányába

Kammerer Zoltán, az olimpiai- és világbajnok kajakozót májusban választották Göd polgármesterévé,  miután a korábbi, momentumos polgármester Balogh Csaba lemondott. Kammerer a Fidesz támogatásával indult, láthatóan nagyon sok pénz tettek a kampányába, hiszen a kormánypárt vissza akarta szerezni az Észak-pesti agglomeráció fontos városát, Gödöt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kammerer nem nagyon tud válaszolni

Kammerer Zoltán a kampányban látványosan kerülte a sajtót, szinte senkinek sem adott interjút, a videóinterjúkat pedig látványosan kerülte. Még a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak sem mert interjút adni, miközben a többi indulónak nem voltak problémái. Most úgy tűnik kiderült miért kerülte az újságírókat. A gödi polgármesternek, az olimpikonnak komoly problémái vannak a szavakkal. Néha zavarosan beszél, a kérdésekre pedig nem nagyon tud válaszolni.

Megakadt Kammerer a Samsung-gyárnál

Megválasztása után, az  ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsor riportere interjút készített Kammererrel, aki a Facebook-poszt szerint élete első polgármesteri interjúját adta. Egy darabig rendben ment minden, aztán a Samsung-gyárra kérdezett rá a riporter.

Nem tartják be a szabályokat

Kammerer eleinte válaszolt a kérdésekre, és arról beszélt, hogy mivel a gyár már megépült és működik, ezért ha betartanak minden szabályt, akkor együtt lehet velük működni. A riporter ekkor emlékeztette a polgármestert, hogy a gyárról bebizonyosodott, hogy nem tartja be a szabályzásokat, és betemették a vízminőség monitorozására való kutakat. „Saját monitoring kútjaink lesznek” – mondta Kammerer.

Kammerer elmenekült a kérdések elől

A riporter ezután több kérdést is feltett azzal kapcsolatban, hogy Kammerer akkumulátorgyár-párti inkább, vagy sem. A polgármester erre elismételte azt, amit korábban, hogy „a gyár itt van és nem jönni fog”, magát pedig politikailag semlegesnek vallotta. Amikor a riporter rákérdezett, hogy valóban semlegesnek lehet-e maradni, Kammerer egyszerűen felállt, és elkezdte leszedni magáról a mikroportot.

Olcsó működés

Nagy Márton április elején beszélt arról, hogy a Magyar Postát rendbe kell tenni, jobban oda kell figyelni, a maximumot ki kell hozni és a magyar állam számára a legolcsóbb működést kell biztosítani.

Sok postát bezártak ideiglenesen

Ahogy írtunk róla, az állami társaság tavaly október végén jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus drágulása miatt 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült. Ebből januárban önkormányzati segítséggel 45 újra kinyitott.

Sokakat rúgtak ki

Ennél is drasztikusabb lépés, hogy februárban bejelentették: 1200 munkavállalót bocsátanak el. A maradók sem örülhetnek igazán, hiszen a szakszervezeti bérmegállapodás értelmében mindössze átlagosan 10 százalékos emelést kaptak a dolgozók, miközben az infláció 25 százalék felett van hónapok óta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ezt a postát nyitják újra Felsőgödön – Forrás: Facebook/Kammer Zoltán